Casio представя модел в сътрудничество с Honda Racing, за да отпразнува 20-гошинината на EDIFICE

Стефан Йончев 06 април 2021 в 14:39 4929 0

Японският Casio, най-известен сред любителите на часовниците, разбира се, с изключително популярната си колекция G-Shock, но G-Shock не е единственият високотехнологичен, насочен към спорта модел ръчен часовник, който предлага производителят.

Casio отбелязва 20-тата годишнина от своята колекция Edifice през 2020 с новата лимитирана версия ECB10HR-1A. Новият часовник, както и много други часовници от серията, е здрав стоманен хронограф, но интересното при този конкретен модел е фактът, че е проектиран и произведен в партньорство с Honda Racing. Honda е добре известна с връзката си с автомобилните състезания в Америка, с невероятно конкурентния си екип IndyCar; в международен план, за изграждане на силовия агрегат за екипа на Scuderia AlphaTauri Formula 1.

Honda Racing се отнася до автомобилните спортни дейности, които Honda Motor Company, Ltd. извършва по целия свят. Компанията е в центъра на вниманието като доставчик на силови агрегати за екипа на Формула 1 на Scuderia AlphaTauri от 2018 г., на който Casio EDIFICE също е поддръжник. Новият модел бележи третото сътрудничество между Honda Racing и EDIFICE, като и двете са с произход от Япония и споделят страстното преследване на високотехнологични възможности.

Новият ECB-10HR се отличава с дизайн в черно-червения унифициран цвят на екипа на Honda F1, които подкрепят екипа на Формула 1 на Scuderia AlphaTauri на състезания. Златните елементи пък са поставени, за да отпразнуват 20-годишнината на EDIFICE. Черният циферблат и корпусът са изработени от въглероден материал, който също често се използва днес в автомобилните спортове, докато логото на Honda Racing, каишката от естествена кожа и „20“ на безела, обозначаващи 20-годишнината, са в червено. Логото EDIFICE, вътрешният ръб на безела и стрелките на вградените циферблати са украсени с цвета на победителите - злато.

Големият корпус от 51 х 48,5 х 12,5 мм, с остри ръбове, разполага с интегрирани тласкачи, големи предпазители на короната и фиксиран, осмоъгълен 60-минутен панел, разделен от четири винта - дизайн, предназначен да даде на часовника образ на професионален инструмент за поддръжка на състезателни автомобили и да допълни механичното усещане на часовника.

Преминавайки към циферблата от въглеродни влакна - което добавя към състезателния дух на часовника, напомняйки на притежателя на карирано състезателно знаме - ние откриваме стоманени маркери за часове и асортимент от характеристики на циферблата, уникални за ECB-10 . Те включват както цифров, така и аналогов дисплей за време, цифров хронометър, пет аларми, двойна LED светлина за нощно показване и таймер за обратно отброяване, сред редица други функции.

Часовникът също така е в състояние да свързва Bluetooth със смартфон чрез приложението CASIO WATCH +, което позволява времето да се променя в зависимост от местоположението, както и позволява на календарите на потребителите да се свързват с часовника, за да ги уведомяват, когато е време за следващата им задача.

Ето още малко за спецификациите на този уникален часовник, представени от Мегамол за часовници Chasovnici-bg.com:

Водоустойчивост: 100 метра

Комуникация: Стандартен Bluetooth® с ниска енергия; Обхват на сигнала До 2 м (може да се различава в зависимост от околните условия)

Световно време: 38 града по световно време (38 часови зони, превключване на автоматично лятно часово време) и универсално координирано време; смяна на домашно време / световно време

Хронометър: 1/1000 секунда (за първите 60 минути) / 1/10 секунда (след 60 минути); измервателен капацитет: 23: 59’59; Памет от 200 обиколки

Таймер за обратно отброяване: измервателна единица: 1 секунда (максимум 24 часа), 1 секунда точност

Аларма: 5 ежедневни аларми; часов сигнал за време

Други функции: Mobile Link (световно време: над 300 града, автоматична настройка на времето, търсачка на телефон, записи на време от 1/1000 секунди, таймер на графика и др.); функция за смяна на ръцете; пълен автоматичен календар, 12/24-часов формат; включване / изключване на тона за работа на бутона; планиране включване / изключване на аларма; показване на ден и дата; индикатор за нивото на батерията; самолетен режим; предупреждение за ниска батерия, LED светлина за лицето и LCD (пълен автоматичен LED светлина; подсветка

Издържане на батерията: 2 години на CR2016

Размер на корпуса: 51,0 × 48,5 × 12,5 мм

Общо тегло: прибл. 107g

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки