Байдън с нов гаф: Путин губи ''войната в Ирак''

OFFNews 28 юни 2023 в 22:29 2760 9

Джо Байдън

Снимка Getty Images

Джо Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес, че руският му колега Владимир Путин е станал парий за целия свят, но е трудно да се каже дали е бил отслабен от метежа на частната наемническа група "Вагнер" в събота, предаде Ройтерс.

Байдън говори пред репортери в Белия дом преди да замине на посещение в Чикаго. Но направи и гаф, като заяви, че Путин губи "войната в Ирак" - вместо в Украйна.

Ясно е, че Путин "губи войната вкъщи и е станал нещо като парий за целия свят", коментира още президентът на САЩ.

80-годишният президент демократ, който вече обяви, че догодина ще се бори за преизбиране, често допуска подобни грешки. Те биват изтъквани от неговите най-яростни съперници републиканци, които искат да представят гафовете му като признак за отслабнали умствени способности, отбелязва Франс прес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

9

Bad Horse

29.06 2023 в 11:48

Публичните фигури имат публични лица (persona му викат) за пред избирателите, и съвсем друго поведение когато няма камери.

Клинтън, Буш младши, Обама и Тръмп имат публична persona. Рейгън през втория мандат и Байдън имат старческа деменция. Зеленчуци. Не са просто грешки и гафове, компютъра им е омазан. Колелото се върти, но хамстера е умрял. Прозореца свети, но вътре няма никой.

Но лидерите на Демократическата Партия са толкова откъснати от хората, че не могат да извадят един нормален кандидат с човешко лице. Всеки друг ще бие Тръмп. През 2016 всеки освен Хилари щеше да бие Тръмп. Но не, те трябва да изкарат най-неизбираемия кандидат.

Тълси или някой друг млад кандидат ще спечели без усилие, като Обама.

615

8

Уисъл блоър

29.06 2023 в 09:52

Гледайте Шолц какъв гаф е казал: Шолц: Изпитваме огромен респект към македонската идентичност , език и история – (от 1945 г)

22548

7

dolivo

29.06 2023 в 07:50

Брей как се радват мурзилките на джегерчета, които им подхвърля съдбата.

Голям праз, че бил казал простотия.

Я си гледайте оаканите задници.

Спирайте да бийте жените.

Почвайте да си опреснявате компетентността, вместо да завиждате и подигравате на други.

**********, седнали да се подиграват.

Един вид, толкоз сенилен, че на Украйна помощи праща, видите ли, за да страда руския народ.

870

6

Constanza

29.06 2023 в 06:58

Хората правят гафове постоянно, но не са вторачени тях камери и хиляди очи. Президентът Байдън провежда свястна политика и това е най-важното.

3767

5

Име на профила

29.06 2023 в 01:41

Между другото, президент Рейгън е тачен в началото на президентството му, намалява инфлацията, прави други работи. Чак после лъже, че не е лъжец.

Аз не си правя илюзии, че Арагорн или цар Симеон ще ни се спуснат от съдбата, и ще правят велики неща. На мен просто ми се иска да спрем лъжите, измамите, и схемите, и в последствие - като взимаме решения - да не са от личен, а от национален интерес. Много ли е? Чудя се от 20 години.

710

4

Д-р Мазникуров

29.06 2023 в 01:21

Вижте хора, който ако иска да се смее, който ако иска да плаче, все тая! Американският Президент, който и да е той, и колкото и да е голяма властта му, НЕ Е той фактора който прави системата! Системата си работи добре, в общи линии разбира се и не без сътресения, въпреки Президента си и НЕЗАВИСИМО от него/нея (ако докараме и жена да има US президент)! и в това е силата и гъвкавостта, и адаптивността и. Между американските президенти има сума ти идиоти, тъпаци, криминали, неграмотници, сега и склерозирал дядо, и какво от това? Нещо като римските цезари. Хеле, тъпотиите на Буш-младши сякаш бяха цвете, пък за Тръмп да не говорим! И Рейгън беше тъпунгер, лека му пръст. Има обаче и един друг, сигурно не сте го чували? Президентът Гарфийлд. Гений! Управлява около 100 дни. Застрелва го негов приятел-адвокат, съвсем по "американски". Има негово, оригинално доказателство на Питагоровата Теорема. Можел е, ако му говориш, с едната ръка да записва текста на старогръцки, а с другата на латински!

3767

3

Име на профила

29.06 2023 в 01:07

лукашенко е картофения, а орбан да се надявам не е вечен. Да, спечели миналия рунд с гласоподаватели на местните герп и израждане, ама унгарците не са тъпи, вижда му се края.

Истината е, че ако не беше ксенофобската политика с мигрантите, която все пак доведе до по-безопасна Унгария на фона на западните страни, нямаше да го преизберат. Но тук винаги се сещам за "ксенофобски" Полша и Литва, които също бяха много стриктни към икономическите мигранти от Африка, пък не им се е налагало да го ***** на путя.

1042

2

danvan

29.06 2023 в 01:01

Да не забравяме и Орбан и Лукашенко … все вечни властници

3767

1

Име на профила

28.06 2023 в 23:33

Да, видяхме одеве. Стотици мурзилки и техните симпатизанти по света пропищяха в един глас.

Аз съм съгласен, че Байдън е сенилен. Красивото на демокрацията е, че дори да вкараш патологичен лъжец или сенилен старец - на четири години има възможност за рестарт.

путя, картофения крал, другаря си, ердоан, тоя клан в Таджикистан...
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews