Буданов: Голямата офанзива на Русия е в ход, но трудно се забелязва с просто око

OFFNews 22 февруари 2023 в 13:35 25935 3

Буданов
Шефът на ГРУ в Киев Кирило Буданов.

"Голямата" офанзива на Русия в Украйна вече е в ход, но тя е толкова качествена, че не всеки може да я види. Това заяви началникът на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на украинското министерство на отбраната Кирило Буданов в интервю за Forbes.

Според него руснаците имат "стратегическа задача" да достигнат административните граници на Донецка и Луганска област до 31 март.

"За това си мечтаят, но няма да могат да го направят", уверен е той.

Според Буданов от средата до края на пролетта се очакват решителни сражения на фронта, които могат да бъдат повратна точка във войната.

Вадим Скибицки, говорител на разузнаването в Киев, пък заяви пред Асошиейтед прес, че активизирането на окупационните сили е започнало още в началото на февруари.

"След като напуснаха Херсон, руснаците се прегрупираха, което отне два месеца. Реалните настъпателни действия от страна на Руската федерация започнаха в началото на февруари: поне на 4-5 направления, където започнаха активни бойни действия. Може да се очаква всичко - ракетни удари и други провокационни действия, но украинските отбранителни сили са готови за това", каза Скибицки.

Представителят на ГРУ заяви, че много ще зависи от това какви ще бъдат следващите месеци.

Според Скибицки в момента основните цели на Русия са Купянск в Харковска област, Лиман, Бахмут, Маринка, Авдиевка и Угледар в Донецка област. Той отбеляза, че въпреки интензивните боеве в тези сектори на фронта, успехите на руските войски са незначителни и свидетелстват за изчерпване на силите им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

3

Д-р Мазникуров

23.02 2023 в 07:27

"Мирният" план на Путлер и RuZZia в едно изречение:

"Ей, ама ако не спрете да ми пукате черешката на бойното поле, и ако не ме оставите на спокойствие да си крадна туй що съм си наумил, вадя и пускам атомните бомби вече, че да ви/ни се е*е мамката на всинца ви/ни!..."

900

2

Numenor

22.02 2023 в 15:14

Украйна трябва да неутрализира възможно най-много оркски свине, но без да рискува собствените си войски за стратегически не много важни градове.
За съжаление доставката на западните оръжия е мудно и отнема време. Но добрата новина е, че е в ход!

22548

1

dolivo

22.02 2023 в 14:44

Ами Сармата нали фалира пак по време на визитата на Байдън, та кочината е ясна. Много опити и зор, ама не се прави лесно висока технология.

http://www.lbc.co.uk/news/russia-tested-ballistic-missile-joe-biden-in-ukraine/
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews