И Дания прекрати разследването за експлозиите на Северен поток

OFFNews 26 февруари 2024 в 13:29 1682 1

изтичане на газ

Снимка БТА/АП

Изтичане на газ от "Северен поток 2", септември 2022 г.

Дания съобщи днес, че е прекратила разследването си на експлозиите през 2022 г. на газопровода "Северен поток", предаде Ройтерс.

Газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2" на стойност няколко милиарда долара, транспортиращи руски газ под Балтийско море до Германия, бяха взривени през септември 2022 г. Поредицата експлозии стана в изключителните икономически зони на Швеция и Дания и доведе до изпускане на огромни количества метан във въздуха.

Русия и Западът, които са в конфронтация заради руската инвазия в Украйна през февруари същата година, започнаха да се обвиняват взаимно за случая. И двете страни отрекоха да са замесени и никой не пое отговорност за експлозиите, отбелязва Ройтерс.

"Няма достатъчно информация, за да продължим случая в Дания, затова полицията в Копенхаген реши да прекрати разследването на експлозиите", каза датската полиция в изявление.

По-рано този месец Швеция също прекрати разследването си. Тя се аргументира, че случаят не е от нейната компетентност, но добави, че е предала откритите до момента доказателства на германски следователи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

26.02 2024 в 14:48

Което е лошо за Рашата (ИнЗлото), е добро за нас!
А и който го е свършил си е знаел работата и е постигнал инкогнито поставените цели, тъй че засега тури му пепел, кат победи Украйна някой все ще разкаже подробностите за любознателните (ジ) ✊
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки