Корупционен скандал обезглави разузнаването на американския флот

OFFNews 09 ноември 2013 в 09:20 1716 0

Корупционен скандал обезглави разузнаването на американския флот. Снимка: http://endthelie.com/
Корупционен скандал обезглави разузнаването на американския флот. Снимка: http://endthelie.com/

 

Корупционен скандал обезглави разузнаването на военноморските сили на САЩ.

Отстранени са ръководителите на разузнаването на ВМС - началникът на разузнавателното управление на ВМС вицеадмирал Тед Бранч и началникът на отдела за разузнавателните операции контрадмирал Брюс Лавлис.

Двамата са били въвлечени в корупционни схеми още преди назначаването им на тези постове, заяви официалният представител на ВМС контрадмирал Джон Кърби.

Разследване засегна още трима старши морски офицери, заподозрени в получаване на подкупи от сингапурската компания "Гленн дифенс марин Ейша", която в продължение на 25 години обслужва американските кораби в пристанищата на Азия. Нейният бос Леонард Францис бе арестуван през септември в Сан Диего, където бил прилъган под предлога за срещи с представители на ВМС.

В ареста са трима американски офицери – капитаните втори ранг Хосе Санчес и Майкъл Мизиевич и следователят от ВМС Джон Белив.

Американското Министерство на правосъдието смята, че те са помагали на сингапурската компания да получава поръчки от ВМС в замяна на парични възнаграждения, пътувания с престой в скъпи хотели и услуги на проститутки. Ролята на адмиралите разузнавачи в корупционната схема засега е неясна. Всички договори на Пентагона с компанията са прекъснати. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки