Кремъл се присмя на опита на ЦРУ да вербува шпиони от Русия в социалните мрежи

ЦРУ публикува клипове на руснаци, взимащи решение да се свържат с американското разузнаване

OFFNews 23 януари 2024 в 20:42 2228 1

Дмитрий Песков

Снимка Getty Images

Дмитрий Песков

Кремъл се присмя на опита на ЦРУ да вербува шпиони от Русия в социалните мрежи. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков помоли някой да каже на ЦРУ, че ВКонтакте е много по-популярен в РУсия, отколкото забранения Х (доскоро - Twitter), пише Politico.

Видеоклипът, който ЦРУ публикува в различни канали на социалните медии, показва руснак, който взема "трудното, но важно" решение да се свърже тайно с ЦРУ. Във видеото глас зад кадър казва:

"В ЦРУ имаме задължение да защитаваме тези, които работят с нас по целия свят. Ако се свързвате с ЦРУ, за да споделите информация за Русия, моля, направете го сигурно чрез нашия портал в тъмната мрежа. Когато е възможно, ЦРУ проверява своите акаунти в социалните медии чрез официалния процес на всяка платформа."

Разузнавателната служба на САЩ не за първи път отправя подобен призив. През май 2023 г. агенцията се обърна към хората, които искат да напусант Русия с посланието: "Имате ли информация за икономиката или висшето ръководство на Руската федерация? Свържете се с нас."

По-рано този месец ръководителят на руската служба за външно разузнаване обвини САЩ, че планират да се намесят в предизборната кампания на Путин. Той заяви, че руските възпитаници на американските образователни програми могат да бъдат мобилизирани да служат като потенциална "Пета колона".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика