Няма промяна в отношението на Путин към Шойгу, обяви Кремъл

OFFNews 25 юни 2023 в 07:59 2818 2

Владимир Путин, Сергей Шойгу

Снимка БТА/АП

Владимир Путин, Сергей Шойгу

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не му е известно да има промяна в отношението на президента Владимир Путин към министъра на отбраната Сергей Шойгу, съобщават ДПА и ТАСС.

ЧВК Вагнер свали руски самолет и 3 вертолета, настъпва към Москва с 25 000 души и 1700 единици техника (обновява се)

Олигархът Евгений Пригожин, превърнал се в ръководител на частната военна компания "Вагнер", от седмици публично критикуваше Шойгу и висшия руски генерал Валерий Герасимов. В ожесточени тиради в социалните мрежи той ги обвиняваше в некомпетентност и хвърли върху тях вината за множеството претърпяни от руските сили неуспехи на бойното поле в Украйна.

Въпросът за кадрови промени в руското министерство на отбраната едва ли е бил обсъждан на преговорите по регулиране на въоръжения бунт, защото този въпрос е от изключителната компетенция на руския държавен глава, добави Песков.

"Пригожин унижи Путин и държавата и показа, че в Русия вече няма монопол върху легитимното насилие", подигра се Михайло Подоляк в Туитър.

Договорката: Пригожин заминава за Беларус, никой от ''Вагнер'' няма да бъде съден за бунта

Украинците се надяваха, че руските борби ще създадат възможности за тяхната армия да си върне териториите, завзети от руските сили, отбелязва Асошиейтед прес. Бен Бари, старши научен сътрудник по въпросите на сухопътните войни в Международния институт за стратегически изследвания, заяви, че дори и при сключването на споразумение, позициите на Путин вероятно са отслабени и "тези събития ще бъдат от голямо значение за украинското правителство и военните".

Украинският президент Володимир Зеленски заяви късно снощи, малко преди Пригожин да обяви отстъплението си, че походът е разкрил слабостта на Кремъл и е "показал на всички руски бандити, наемници, олигарси", че е лесно да се превземат руски градове "и вероятно арсенали".

Зеленски се обърна на руски към руснаците: Колкото повече тича между бункерите си Путин, толкова повече ще губите вие

Преминавайки на руски език в ежедневното си видеообръщение, Зеленски заяви, че "човекът в Кремъл" е "много уплашен".

Освен това Зеленски отправи отново призиви към Запада да снабди Украйна с изтребители Ф-16 и тактически балистични ракети.

Междувременно украинският външен министър Дмитро Кулеба подчерта, че Киев е съсредоточен върху контраофанзивата. Заместник-министърът на отбраната Хана Маляр съобщи, че украинските войски са започнали настъпление по няколко направления и са отбелязали напредък.

Руските сили около разрушения град Бахмут са били изтласкани назад. На други участъци от фронта в Луганска и Донецка област бойците на Киев са отблъснали атаките на руските части. Продължават ожесточените боеве в Южна Украйна. Украински медии съобщават, че през вчерашния ден руснаците са изстреляли над 200 снаряда и мини в Сумска област. Има щети и разрушения по сгради в различни населени места в областта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

25.06 2023 в 10:18

лато натиснеш канала с доход на мафията, и тв започва да се самоизяжда

345

1

Джендо Джедев

25.06 2023 в 09:00

Путик продължава да настъпва една и съща мотика. Чудничко! Там е така!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика