Остин се появи, за да каже, че ''работи за подкрепа за Украйна'', но Пентагонът няма повече пари

В края на 2024 Пентагонът обяви последната си помощ за Украйна - 250 млн. долара

OFFNews 23 януари 2024 в 21:11 7095 2

Лойд Остин направи изявление във видеовръзка, излъчена на живо от дома му

Снимка БТА/АП

Лойд Остин направи изявление във видеовръзка, излъчена на живо от дома му

Американският министър на отбраната Лойд Остин се появи публично за първи път след тайния си престой в болница, за да каже, че е по-решен от всякога да работи със съюзниците и партньорите на САЩ, за да подкрепят Украйна.

Остин създаде международната група за подкрепа на Украйна през април 2022 г. Въпреки че САЩ нямат пари и не могат да изпратят боеприпасите и ракетите, от които Украйна се нуждае, те ще бъдат домакин на ежемесечната среща на около 50 държави през 2024 г. 

Докато чакат Конгресът да приеме бюджета и евентуално да одобри повече пари за битката на Украйна, Вашингтон ще търси съюзници, които да продължат да запълват недостига, пише Асошиейтед прес. 

"Призовавам тази група да положи усилия, за да осигури на Украйна още жизненоважни наземни системи за противовъздушна отбрана и прехващачи", каза Остин.

Той направи изявление във видеовръзка, излъчена на живо от дома му. 70-годишният Лойд Остин все още се възстановява след операция от рак на простатата. Министърът на отбраната беше в болница за общо две седмици.

Междувременно В Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви нов съвместен договор на стойност 1,2 млрд. долара за закупуване на повече от 222 000 155-милиметрови снаряда.

Тези муниции са едни от най-използваните боеприпаси в този конфликт, а договорът ще бъде използван за попълване арсеналите на съюзниците, които са изпратили собствените си резерви към Киев.

В края на миналата година Пентагонът обяви последната си помощ за Украйна в областта на сигурността - пакет на стойност 250 млн. долара, който включваше 155-милиметрови снаряди, зенитни ракети "Стингър" и други продукти с висока степен на търсене, взети от съществуващите запаси на САЩ.

Оттогава Вашингтон не е в състояние да предоставя допълнителни боеприпаси, тъй като парите за попълване на тези запаси са изчерпани, а Конгресът все още не е одобрил допълнителни средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

24.01 2024 в 07:49

фак дат шит

Путин спечели

то не е преговори, а тепсия

318

1

Valioka

24.01 2024 в 07:47

На това аз му викам - Лендлийз... Т.е., да оближеш пода. Не биваше така да става...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика