Потомци на приближени на Путин и Сталин започват да произвеждат безпилотни самолети убийци

OFFNews 19 януари 2024 в 14:11 2632 0

Орджоникидзе

Снимка Исак Бродски

Орджоникидзе и Сталин.

Руската армия е започнала да използва новите безпилотни летателни апарати "Инферно", произведени от компанията "Рустехдрон", във войната в Украйна, съобщават държавните медии, цитирани от "Важные истории". Това са дронове от първо поколение - операторът ги управлява с дистанционно и очила, които му позволяват да вижда района около апарата и да го насочва към целта (като във видеоигрите).

"Инферно" има обсег на действие от 5 километра и полезен товар от четири килограма. Дронът има девет гнезда за гранати и отделна насочена надолу камера за прицелване, която позволява гранатата да се пускате в движение.

Собственици на "Рустехдрон" са Иля Галаев, президент на дружеството за физическа култура и спорт "Трудови резерви", и Алексей Орджоникидзе, бивш вицепрезидент на руския фармацевтичен холдинг "Р-Фарм".

34-годишният Иля Галаев е син на Виктор Галаев, стар сътрудник на Сергей Чемезов, ръководител на държавната корпорация "Ростех" и приятел на Путин. Галаев-старши е бил шеф на Чемезов в "Совинтерспорт", а когато последният поема държавната корпорация, става негов съветник. Галаев-младши оглавява логистичното бюро на "Уралвагонзавод" (производител на военно оборудване) на "Ростех" и Руската федерация за състезания с дронове, която според уебсайта ѝ е създадена, за да популяризира състезанията с дронове "сред широката общественост".

46-годишният Алексей Орджоникидзе е син на Григорий Орджоникидзе, руски дипломат и секретар на Руската комисия за ЮНЕСКО. Чичото на Алексей Орджоникидзе е по-големият брат на баща му, също дипломат, който си спомня как като дете се е возил на гърба на Лаврентий Берия, ръководител на Държавна сигурност.

Семейството на Орджоникидзе е потомък на Серго Орджоникидзе, легендарен съветски комисар, сътрудник на Сталин, който се застрелва след вълната от репресии. Неговият правнук Алексей Орджоникидзе до 2018 г. е бил вицепрезидент на руската "Р-Фарм", най-големият доставчик на лекарства за държавата, а след това е работил в руските структури на американския тютюнев гигант "Филип Морис". Алексей Репик, основателят на "Р-Фарм", е известен с това, че самолетът му е използван от дъщерята на Путин Катерина Тихонова. Заедно с Репик Орджоникидзе-младши е бил член на ръководството на "Бизнес Русия".

"Рустехдрон" е създадено в град Видно край Москва през февруари 2023 г. Алексей Орджоникидзе има 21% в него и същата сума във фирмата, която притежава едноименното научноизследователско и производствено предприятие (НИПП "Рустехдрон"). Иля Галаев притежава 40% в производствено предприятие и 29,5% в "Рустехдрон".

"Рустехдрон" притежава права върху промишлени дизайни, например за "устройство за сваляне на товари за безпилотен летателен апарат". Описанието е придружено от снимки, които не оставят никакво съмнение какво ще хвърля устройството: на тях пише "RGD-5" (нападателна ръчна граната от съветски тип), "F-1" (противопехотна ръчна граната), "VOG-17" и "VOG-25" (осколъчни гранатомети). Притежава и правата върху промишлени образци на безпилотни самолети камикадзе. Някои ръководители на Руската федерация за безпилотни летателни апарати, като например нейният първи вицепрезидент Вадим Дзема, са посочени като автори на "устройството за хвърляне на товари" и на безпилотните летателни апарати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика