Руските военноморски сили извършиха учения с изстрелване на ракети по кораби в Черно море

OFFNews 21 юли 2023 в 13:42 2206 2

кораби

Снимка Интернет

На ученията са "унищожени" цели.

Руското министерство на отбраната съобщи, че Черноморският флот на страната е извършил маневри за изстрелване на ракети по надводни цели по време на учебни стрелби, два дни след като Русия предупреди, че корабите, насочващи се към украинските пристанища в Черно море, могат да бъдат смятани за военни цели, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Москва отправи това предупреждение по-рано тази седмица, след като в понеделник се отказа от черноморската зърнена сделка, като отмени гаранциите за сигурност за корабите, превозващи украинско зърно.

Киев впоследствие съобщи, че иска да създаде временен транспортен коридор, за да се опита да продължи износа на зърно. Това накара Русия да предупреди, че всички кораби, пътуващи до пристанищата на Украйна на Черно море, ще бъдат разглеждани като плавателни съдове, които вероятно превозват военни товари.

"В съответствие с плана за бойна подготовка на силите на Черноморския флот, екипажът на ракетния катер "Ивановец" проведе учебни стрелби с противокорабни крилати ракети по мишена плавателен съд", съобщи руското министерство на отбраната.

"Телеметрични данни и видео наблюдение от дронове потвърдиха успеха на маневрите, а корабът мишена бе унищожен в резултат на ракетния удар", се казва още в изявлението.

Според него руският черноморски флот е тренирал също така и затваряне на райони, които са временно забранени за корабоплаване, и е тренирал "задържане на кораб нарушител".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

2

Far Rider

21.07 2023 в 15:41

Ердоган заяви, че сделката със зърното може да остане само между Украйна и Турция. Путин само ще подсмърча както когато Турция свали един Су над нейна територия.

12661

1

cepcem

21.07 2023 в 13:56

Тоест, четейки между редовете, ватенките, понеже нямат излишни ракети, за да могат да изиграят дежурното дрънкане с оръжия, са изкарали гемиите в морето и са ги завъртяли СЯКАШ ще стрелят :)
Интересно дали са накарали моряците да правят с уста: фиуууу....бууум...за още повече реалистичност.
Клоуни.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки