Зеленски: Всеки, който избере пътя на злото, се самоунищожава. Всички наши командири знаят какво да правят

Следващите 48 часа ще определят новия статут на Русия, прогнозира съветникът на украинския президент Михайло Подоляк

OFFNews 24 юни 2023 в 12:35 6769 2

Володимир Зеленски

Снимка Getty Images

Володимир Зеленски

„Всеки, който избере пътя на злото, се самоунищожава. ... Дълго време Русия използваше пропагандата, за да прикрие слабостта си и глупостта на своето правителство. А сега хаосът е толкова голям, че никаква лъжа не може да го скрие. И всичко това е един човек, който отново и отново плаши с 1917 г., въпреки че не е в състояние да доведе до нищо друго освен до това. Слабостта на Русия е очевидна. ... Украйна е в състояние да защити Европа от разпространението на руското зло и хаос. ... Всички наши командири, всички наши войници знаят какво да правят.“

С тези думи украинският президент Володимир Зеленски реагира на бунта на Пригожин в Русия и последвалото изявление на руския президент Владимир Путин.

Коментар дойде и от съветника му Михайло Подоляк:

"Следващите 48 часа ще определят новия статут на Русия. - написа той. - Или пълноценна гражданска война, или договорен преход на властта, или временна отсрочка преди следващата фаза на падането на режима на Путин. Всички потенциални играчи сега избират на чия страна да застанат. Засега в Русия цари оглушително "елитно" мълчание..."

От снощи насам наблюдаващите бунта срещу Кремъл на основателя на "Вагнер" Евгений Пригожин се питат гражданска война ли предстои.

Вчера вечерта Евгений Пригожин обяви, че ги е атакувала редовната руска армия, като ударът е убил „огромен брой бойци“. Днес „Вагнер“ установиха контрол над Ростов на Дон, твърди се, че това се е случило и с град Воронеж. Бойците се отправиха на път за Москва, където е въведен режим за борба с тероризма. В отговор чрез телевизионно обръщение към нацията руският президент Владимир Путин определи случващото се като „държавна измяна“, „удар в гръб“ и предупреди за „неизбежно наказание“.

Заваляха международни реакции, още за които може да прочетете ТУК.

По-рано през днешния ден Подоляк определи случващото се като „контратерористична операция на Пригожин (Вагнер)“, която „вече доведе до завземането на Ростов, на редица федерални магистрали, на централата на Южния окръг“. Разделението между елитите е твърде очевидно – коментира още той и прогнозира, че няма да се постигне споразумение, а „някой със сигурност ще загуби: или Пригожин (с фатален край), или групата на Путин“.

Всичко в Русия тепърва започва – написа още Подоляк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

2

ob1

24.06 2023 в 15:48

Като гледам публикуваната карта вагнеровците са овладели повече руZка територия за два дни отколкото обенинените мордорски сили в Украйна за година и четири месеца...
демнх*й, за кого ще викате?

12407

1

Bad Horse

24.06 2023 в 15:10

Има малък шанс войната да приключи скоро, дай боже! Ако Москва почне да изтегля войски от фронта за да се защити от Вагнер...
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews