Мъск поиска от служителите на Туитър да работят ''дълги часове с висока интензивност'' или да напуснат

OFFNews 17 ноември 2022 в 11:29 4430 1

Илън Мъск

Снимка Getty Images

Илън Мъск

Илън Мъск е казал на служителите на Туитър, че трябва да се ангажират да работят "дълги часове с висока интензивност", в противен случай да напуснат компанията, съобщава Би Би Си.

В имейл до служителите новият собственик на социалната медия е заявил, че ако искат да останат, трябва да се съгласят с този ангажимент, пише "Вашингтон пост". На тези, които не се подпишат до четвъртък, ще бъде изплатено тримесечно обезщетение за напускане.

В имейла си до служителите, видян и от журналисти на "Гардиън", Мъск заявява, че Туитър "ще трябва да бъде изключително твърд", за да успее.

"Това ще означава да се работи дълго време с висока интензивност. Само изключителни резултати ще представляват положителна оценка", пише той.

На служителите е казано, че трябва да кликнат върху връзка до четвъртък, ако искат да станат "част от новия Туитър".

Компанията до момента не е коментирала официално новината.

Най-богатият човек в света вече обяви, че половината от служителите на Туитър ще бъдат освободени, след като той купи компанията в сделка за 44 млрд. долара. Мъск заяви, че не е имал "никакъв избор" за съкращенията, тъй като компанията е губила по 4 млн. долара на ден. Той обвини "активистки групи, оказващи натиск върху рекламодателите" за "огромния спад на приходите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков