Старите мобилни телефони работят по-добре от смартфоните

OFFNews 05 декември 2015 в 18:24 17180 7

Старите мобилни телефони, които преди няколко години отстъпиха по-голямата част от пазара на смартфоните, всъщност работят по-качествено, защото улавят по-добре слабите сигнали, съобщи в. "Дейли мирър".

Плюсовете на старите GSM-и са значително по-издръжливите батерии, здравината им при удар и по-добър сигнал, но за сметка на това те отстъпват по достъп до интернет, камера и многобройните функции, които предлагат, свързани с тези два фактора.

Твърдението идва от британският регулатор в бранша "Офком", който провел тестове между последни модели "Айфон" и "Самсунг" с мобифони от преди 10 години. Резултатите били ясни - съвременните лъскави модели се нуждаят от 10 пъти по-силен сигнал, за да го регистрират на дисплея. Класическите мобилни телефони са много по-надеждни в отдалечени райони със слаб обхват.

Причината за по-слабото представяне на съвременните мобилни устройства се криело в използването на метали при производството на ултра-тънките корпуси на апаратите.Те блокират донякъде достъпа на радиовълните до апарата, както и изпращането им до клетката за свръзка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews