МП организира безплатни правни консултации за уязвими социални групи в страната

OFFNews 21 юни 2021 в 09:31 1025 0

На 22 и 23 юни 2021 г. зам.-министрите на правосъдието Мария Павлова и Иван Демерджиев, председателят на Националното бюро за правна помощ (НБПП) Наталия Илиева и заместник-омбудсманът Елена Чернева ще посетят пунктовете за предоставяне на безплатна правна консултация на хора от уязвими социални групи в областите Стара Загора, Велико Търново и Варна, съобщиха от правосъдното министерство.

Там на места работят мобилни групи от адвокати и ромски медиатори, които предоставят първична правна помощ на хора, живеещи под прага на бедност, като фокусът е защита на жертви от домашно насилие и насилие по полов признак. Адвокатите дават конкретна правна информация за начина, по който гражданите могат да защитят правата си, включително и чрез завеждане на дела.

Екипите провеждат срещи както в помещения на центровете на адвокатските колегии, така и на място в ромските квартали и отдалечените населени места. Те тясно си сътрудничат с общините, социалните служби, съда, прокуратурата и местните структури на МВР.

Мобилните адвокатски екипи са сформирани от НБПП по проект „Подобряване на достъпа до правосъдие на лица, живеещи под прага на бедност със специален фокус върху жени, деца и ромската общност“, финансиран от Норвежкия финансов механизъм.

Ето и програмата:

22 юни 2021 г.

10:00 ч. гр. Стара Загора ул. „Пазарска“, № 35, ет.2 и посещение в кв. Лозенец

15:30 ч. гр. Велико Търново, ул. „Цанко Церковски“ № 39, офис № 106

16:30 ч. посещение в с. Стамболово, обл. Велико Търново

23 юни 2021 г.

10:00 ч. гр. Варна, ул. „Пирот“ № 8а

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика