Прокуратурата пита МВР какво е правила досега по лицата от списъка на премиера

OFFNews 11 февруари 2022 в 08:49 2024 0

Наблюдаващите прокурори, които работят по проверката на предоставените от премиера медийни публикации за 19 лица, вероятно извършили престъпления от общ характер, са изпратили искания до МВР дали и какви действия са предприемали според правомощията си. 

Това съобщиха от прокуратурата. В хода на извършвана от Върховната касационна прокуратура проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ относно предоставените от министър-председателя медийни публикации, свързани с 19 лица, за които твърди, че вероятно са извършили криминални и икономически престъпления, на 10.02.2022 г. наблюдаващите прокурори изпратиха искания до Министерство на вътрешните работи с оглед получаване на пълната информация за лицата, се казва в съобщението. 

Прокуратурата няма да снема сведения от журналистите, автори на предоставените от министър-председателя публикации, относно съдържанието на написаните от тях материали. 

За резултатите от проверката българската общественост ще бъде своевременно информирана, уверяват от обвинението. 

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков каза вчера, че папката, която премиерът Кирил Петков занесе на държавното обвинение, все още не е извървяла пътя от прокуратурата до МВР. „Може прокуратурата да добави някой. Например, от бившите управляващи – да видим, да проверим и да започнем да го разследване“, каза той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews