Прокурорският син си признал за две престъпления. Осъден е на 20 месеца затвор условно

OFFNews 02 октомври 2023 в 12:47 3791 3

Михайлов

Снимка БГНЕС

Васил Михайлов

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов е признал вината си по две от повдигнатите срещу него обвинения - за закана за убийство в близост до детска площадка и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. И двете са извършени през май 2022 г.

На база на събраните доказателства Районният съд в Сливница е осъдил Михайлов на 20 месеца лишаване от свобода с 4 г. изпитателен срок, обясни прокурорът от Софийската районна прокуратура Георги Иванов. Съдебният акт е окончателен и е влязъл в сила.

"Наказанието е такова, тъй като към онзи момент е бил неосъждан. Ако към настоящия момент бъде осъден за извършени нови престъпления, по отношение на него вече не може да бъде прилагано условното осъждане, а освен новото наказание, ще следва да изтърпи и това от 20 месеца затвор", обяс8ни обвинителят.

Продължава и разследването за сигнала за отправена закана за убийство от прокурорския син към приятелката му, заяви наблюдаващият прокурор.

Иванов напомни, че срещу Васил Михайлов продължава наказателно производство за извършени от него 8 престъпления. 

"Софийската районна прокуратура прави всичко възможно наказателните производства спрямо Михайлов да бъдат приключени, за да бъдат защитени правата на всички пострадали", декларира прокурорът.

Делото срещу Васил Михайлов беше внесено през февруари в районния съд в Перник, но всички съдии си направиха отвод, тъй като бащата на Васил е окръжен прокурор в града и това поражда съмнения в безпристрастността им. Това бе причината делото да отиде във Върховния касационен съд, който пък прие, че районният съд в Сливница е от най-близките до Перник и прати делото там.

Васил Михайлов беше подсъдим за нанесена телесна повреда и в районния съд в Бургас, като по това дело се споразумя с прокуратурата за година и половина пробация, която включва и 100 часа безвъзмезден труд. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

3

Johnny B Goode

02.10 2023 в 17:45

Айде, и това мамино детенце го уредиха по тънката лайсна

14469

2

случайно прочетох

02.10 2023 в 15:06

Има още 8 обвинения и ако и тях получи присъда, тези 20м ще се добавят.
Надявам се, до тогава да не е пострадал още някой.....

1042

1

danvan

02.10 2023 в 13:27

Поредното безобразие от страна на български съд. Пак ще се протестира.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика