Заради липса на данни за престъпление прокуратурата отказа да се занимава със записа от партийното събрание на ПП

OFFNews 05 януари 2024 в 16:45 2616 1

прокуратура

Снимка Архив

Софийската градска прокуратура няма да образува наказателно производство по повод записа от партийно събрание на "Продължаваме Промяната", съобщиха от държавното обвинение. 

На 26 май бившият депутат от ПП, а сега независим Радостин Василев пусна запис, за който твърди, че е от онлайн заседание на Националния съвет на "Продължаваме Промяната". По време на пресконференцията Василев заяви, че той е от 21 май. От извадки от записа се чуват разговори за обсъжданото правителство с ротация на премиери, смяната на ръководители на спецслужби и консултирането им с посолства, темата за прокуратурата и имунитета на Бойко Борисов, както и разговори с ЕК за членството на България в Шенген и еврозоната.

Прокуратурата бе сезирана и започна проверка за престъпления против републиката.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков коментира тогава, че целта записът да бъде разпространен в онзи момент е да не се направи правителство.

"Тези, които се надяват да няма редовен кабинет, могат да са сигурни, че ние ще направим всичко възможно България да има редовно правителство, без да правим компромиси, с които да се оправдаваме", каза Кирил Петков след разпита си в Софийската районна прокуратура.

Сега в постановлението си наблюдаващият прокурор е записал, че липсват достатъчно данни за извършено престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика