Григор Димитров научи потенциалния си съперник за старта в Индиън Уелс

OFFNews 05 март 2024 в 09:33 799 0

Григор

Снимка Getty Images

Григор Димитров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва от втория кръг на турнира по тенис в Индиън Уелс, който е от сериите АТР 1000. Там Димитров, който е поставен под номер 13, очаква съперник, който ще стане ясен от мача между французина Александър Мюлер и квалификант, който предстои да бъде определен в пресяванията. 27-годишният Мюлер в момента е на 71-о място в световната ранглиста, което е и най-доброто му постижение в кариерата изобщо.

В третия кръг той може да срещне Адриан Манарино, който също почива в началото, но също така и Стан Вавринка. Швейцарският ветеран започва участието си срещу Томаш Махач (Чехия).

В същата горна част на схемата е и Новак Джокович с номер 1. Неговият съперник ще стане ясен от мача между Александър Вукич (Австралия) и друг пристигнал от квалификациите състезател. Миналогодишният шампион Карлос Алкарас е на 2-а позиция в схемата, като той очаква победителя от срещата Матео Арналди (Италия) – Люка ван Аш (Франция) от първия кръг.

При жените първата ракета на България Виктория Томова започва от първия кръг, а нейна съперничка се падна представителката на домакините София Кенин. 25-годишната Кенин – шампионка на Откритото първенство на Австралия през 2020-а година, не изживява най-силните моменти в кариерата си, след като изпадна от топ 50.

При успех Томова ще трябва да излезе срещу номер 20 в основната схема Каролин Гарсия, която чака направо във втори кръг. В секция номер 7, където е Томова, пак директно от втори кръг се включват Джесика Пегула (САЩ, номер 5) и Мария Сакари (Гърция, номер 9). Японката Наоми Осака също е в тази част на схемата – долната, като стартира срещу квалификантка.

Миналогодишната носителка на титлата в турнира Елена Рибакина (Казахстан) е с номер 4 и очаква да научи с коя измежду Паола Бадоса (Испания) и Ашлийн Крюгер (САЩ) ще излезе във втория кръг. В момента текат квалификациите в турнира, както при мъжете, така и при жените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!