Григор Димитров: Талантът помага, но не печели мачове

OFFNews 06 август 2018 в 17:00 1530 0

Българската звезда в мъжкия тенис Григор Димитров имаше големи очаквания през настоящия сезон след спечелената титла на финалите на АТП в Лондон през ноември 2017 година. Хасковлията започна годината като номер 3 в световната ранглиста, но не се представя убедително и в момента се намира на 5-ото място.

Българинът започва кампанията си на твърди кортове с участие на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Торонто, а във втория кръг ще играе срещу победителя от мача между Фернандо Вердаско и Петер Гойовчик.

"Мисля, че талантът помага да печелите мачове понякога, но това е много различно. Понякога, когато имаш много неща в чантата си, винаги е трудно. Никога не се вглеждам от тази страна, ако трябва да съм честен. Да, може би съм талантлив, но само с талант не се постигат победи.

Той ви помага, но не печели мачове. С талант може да спечелиш два, три или четири мача, но само толкова. Ако искаш да си шампион от Големия шлем, да си номер 1 в света, има много други неща, които трябва да правиш, за да стигнеш до това ниво.

Аз никога не съм бил от тези играчи, които се концентрират върху парите от наградни фондове и точките. Винаги се насочвам към позитивните неща. Беше тежко да загубя в първия кръг на "Уимбълдън", но трябва да извадя позитивите от тази негативна ситуация. Знам, че това е едно от най-трудните неща в тениса - да останеш позитивно настроен след загуба.

Всеки мач е много важен за мен в момента. Не се опитвам да се върна до номер 2, 3 или 4 в света. Концентриран съм върху по-голямата картина и нещата, които искам да подобря. Понякога един, два или три мача могат да обърнат нещата. Ако останеш спокоен и правиш правилните неща, никога не се знае кога ще се променят нещата", каза Димитров преди началото на турнира в Торонто.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews