Надал тренира като звяр, завръща се на корта в Монте Карло

OFFNews 12 март 2024 в 20:46 957 1

Надал

Снимка Getty Images

Състоянието на испанеца е добро

Рафаел Надал почти сигурно ще се завърне на клей кортовете на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло през следващия месец, съобщиха организаторите на надпреварата.

"Никога не знаеш какво ще направи той, но го видях да тренира с щаба си на частен корт . . . и имах впечатлението, че слушам див звяр. Той удря, както никога досега", каза директорът на турнира Дейвид Маси на пресконференция в Париж.

"Той почувства известен дискомфорт, затова се уплаши и реши да не играе в Индиън Уелс, но тестовете, на които се подложи, не показаха нищо", добави той.

Надал, който има 22 титли от Големия шлем, падна до 652-о място в световната ранглиста на АТП тази седмица и използва защитено девето място, за да влезе в основната схема в Монте Карло, първото събитие от Мастърс 1000 на клей за сезон 2024 .

Испанецът е печелил турнира 11 пъти в кариерата си, но след последната си победа през 2018-а той загуби на полуфиналите през 2019-а, на четвъртфиналите през 2021-а и пропусна изданията през 2020, 2022 и 2023 година.

"Изпратихме му две кутии с топки в Майорка, за да може да тренира с тези, които ще бъдат използвани на турнира", каза Маси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!