Пътуване извън Англия без уважителна причина? Глоба от 5000 лири

OFFNews 23 март 2021 в 15:47 6845 0

Снимка pixabay

Глоби от 5000 лири ще бъдат въведени за хора от Англия, които се опитват да пътуват в чужбина без основателна причина преди края на юни. Мерките са част от затягащия се граничен контрол в страната.

Здравният министър Мат Ханкок каза, че първоначалният план на правителството да преразгледа международните пътувания през април и евентуално да ги разреши от 17 май все още е в сила, но глобите за пътуване са включени в законодателството, в случай че това не стане възможно.

Новината доведе до спад на дяловете на пътнически компании като easyJet, British Airway, Jet2 и TUI с между 3 и 4% след отварянето на борсата във вторник.

„Най-ранната дата, от която ще разрешим международни пътувания, е 17 май. Това не се е променило“, каза Ханкок.

Въпросът дали хората могат да пътуват в чужбина без конкретни причини като работа или образование все още предстои да бъде разгледан от правителството и докладът трябва да бъде обявен на 12 април, допълни Ханкок.

Въпреки това надеждите, че правителството ще даде зелена светлина след 17 май за летни почивки изчезнаха през последните дни поради предупрежденията за нарастващите нива на инфекцията с COVID-19 в Европа.

Европейските авиокомпании и туристическият сектор се готвят за второ изгубено лято. След като вече натрупаха милиарди дългове, за да преживеят една година ограничения за пътуване, те са изправени пред допълнително напрежение и някои може да се нуждаят от нови средства.

Ханкок каза, че е твърде рано да се каже какво ще реши правителството за почивките.

„Причината за това е, че виждаме тази трета вълна да се издига в някои части на Европа, а също така виждаме и нови варианти и е много важно да защитим напредъка, който успяхме да постигнем тук, във Великобритания, " каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика