Д-р Миндов: COVID мерките работят, има 10 пъти по-малко случаи на остри заразни болести

OFFNews 13 октомври 2020 в 11:23 3526 0

Заради мерките покрай коронавируса у нас са регистрирани 10 пъти по-малко случаи на остри заразни болести сравнение със същия период на миналата година. Това каза по bTV председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов и допълни, че статистиката показва, че противоепидемичните мерки работят.

Той настоява с колегите му да могат да назначават електронно тестове за COVID на пациенти със симптоми.

„От началото на пандемията получихме по две маски, като частни лица сами подсигуряваме предпазните си средства. Натискът е голям – от деца, които се връщат от училище, действително заразени с COVID, които ние наблюдаваме в
условията на домашна карантина и др.“, добави д-р Миндов.

По думите му цари голямо безпокойство сред колегите му относно условията за назначаване на PCR тест. „Кабинетите ни се превръщат в развъдник на COVID, който ще унищожи личните лекари физически", заяви той.

Д-р Миндов уточни, че спрямо симптомите лесно могат да се назначат изследвания дори по телефона, защото личните лекари познават пациентите си. „Тук става въпрос за електронно назначаване, трябва да се помисли и за заплащане. Ние не искаме тези 1000 лв., искаме да ни се плаща за конкретна работа, която вършим“, уточни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки