Денков: Няма причина за здравни ограничения

OFFNews 10 октомври 2023 в 14:49 678 0

Николай Денков

Снимка БГНЕС

акад. Николай Денков

"В момента няма никаква причина да се променят правилата за здравна безопасност и да се налагат каквито и да е ограничения."

В традиционното си месечно интервю в социалната мрежа Фейсбук днес министър-председателят акад. Николай Денков категорично опроверга разпространяваните в интернет лъжи за предстоящ локдаун или масово носене на маски заради COVID-19.

Акад. Денков припомни, че още през миналата година беше приет национален план за справяне с пандемията, в който ясно са описани индикаторите, при които е необходимо въвеждането на допълнителни мерки.

Един от ключовите индикатори е натовареността на болниците, а към момента няма никакви сигнали за претоварване на здравната система. Страната ни продължава да се намира на най-ниския етап на реакция според епидемиологичните показатели.

Д-р Гергана Николова за COVID-19: Няма причина за въвеждане на мерки

„Няма никаква причина да се търси развитие в друга посока“, заяви още премиерът и призова българските граждани да се информират по темата само от официални източници.

Данните от Единния информационен портал показват ръст на заразените с коронавирус през последните месеци. За последното денонощие новите случаи са 550, 62-ма души са приети за лечение в болница, а починалите за последните 24 часа са 8.

Според здравни експерти новият вариант на Омикрон протича със симптомите на обикновена респираторна инфекция. От Министерството на здравеопазването препоръчват ваксинация срещу ковид за рисковите групи - хронично болни и възрастни над 60 години.

Повече за ваксините срещу COVID-19 можете да прочетете в специализирания сайт Плюс мен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!