Дни на донорството в подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми

Благотворителната инициатива на фондация "Майки за донорството" и болница "Надежда" ще се проведе от 8 до 15 декември

OFFNews 04 декември 2023 в 17:27 556 0

Дни на донорството

Снимка фондация "Майки за донорството"

Дни на донорството от 8 до 15 декември

За десета поредна година фондация "Майки за донорството" организира Дни на донорството в болница "Надежда". Благотворителното събитие ще се проведе от 8 до 15 декември, в централното фоайе на лечебното заведение.

Организаторите са предвидили информационен кът на донорството, в който ще посрещат желаещите да дарят репродуктивен материал, запознавайки ги с възможностите за даряване според българското законодателство.

До момента, благодарение на инициативата, са осъществени 500 прегледа при репродуктивни специалисти; 24 инвитро процедури с донорска яйцеклетка; 15 раждания и 5 видеозаснемания на раждане.

Осигуряват се и индивидуални консултации за раждане, прегледи фетална морфология, SDI тест, профилактични прегледи за рак на гърдата и още много други подаръци за донори и пациенти.

Благодарение на „Дни на донорството“ родените деца до този момент са над 300, като някои семейства се радват на двоен детски смях и дори троен!

Над 70 000 са семействата у нас, които се нуждаят от донорство, за да имат деца. 

Паралелно с дните на донорството се организира и благотворителен базар, с който се подпомагат семейства с репродуктивни проблеми, които се нуждаят от инвитро процедура с донорски материал. Ще бъдат организирани и първични прегледи на двойки, които не са пациенти на болница "Надежда".

Те ще се консултират с част от най-добрите репродуктивни специалисти - д-р Георги Стаменов, д-р Събина Персенска, д-р Димитър Цветков, д-р Теодора Тихомирова и д-р Стела Чапанова.

Настоящите пациенти на репродуктивния център могат да се запишат при представител на фондация „Майки за донорството“ от 08:00 часа на 08.12.2023 г. до 17:00 часа на 15.12.2023 г. за участие в томбола, която осигурява 3 ин витро процедури с донорска яйцеклетка; 2 трансфера със замразени ембриони; едно раждане в МБАЛ „Надежда“; - едно видеозаснемане на раждане в „МБАЛ „Надежда“; - един пакет "Детско здраве 0-12 месеца".

Донорите на репродуктивен материал със завършени процедури през 2023 г. участват в традиционната томбола за подаръци-изненади.

Допуснати до участие в томболата ще бъдат всички желаещи, които отговарят на условията. Късметлиите ще бъдат обявени след 17:30 часа на 15.12.2023 г. в сайта на фондация „Майки за донорството“ и МБАЛ „Надежда“, както и в дигиталните комуникационни канали.

„Дни на донорството“ 2023 г. се провеждат в МБАЛ Надежда - гр. София, ул.“Блага вест“ № 3.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки