Нова традиция: Януари е месецът без алкохол в Европа

OFFNews 03 януари 2024 в 13:28 1368 0

лимонада

Снимка Pixabay

Месец без алкохол

Всяка година за европейците стана традиция януари месец да наричат „сухият януари“. Това е в резултат на придобилото популярност движение за трезвеност, което набира все повече привърженици сред младите хора, пише БГНЕС.

Призивът е добре дошъл за много хора, тъй като приливът на енергия, повечето спестени пари в джоба и по-добрият сън в резултат на безалколохните дни се разглеждат като основен постулат на трезвеното движение.

За сметка на това в световен мащаб се оказа, че през януари въздържането от алкохол довежда до нарастване производството на безалкохолни напитки, като продажбите нарастват поне с 33% всеки първи месец от годината.

В Обединеното кралство всяка година поне 8 млн. души участват в „трезвения“ месец януари. Призивът е това да се разпространи в колкото се може повече държави.

Самият сър Антъни Хопкинс е отказал алкохола преди 48 години, като всяка година на 1 януари в специален пост в социалните мрежи призовава хората да не пият алкохол – най-доброто решение, според Хопкинс, в живота му.

Не е известно каква популярност има движението сред българите, предвид богатия на имени дни месец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки