Около 90% от проверяваната партида на Астра Зенека вече е поставена у нас

Пишат ни "вие сте идиоти, оставихте децата ни без бъдеще", но и "убивате ни със затварянето на бизнеси". В ресторантите с напредването на времето поведението на хората се променя, затова ще работят до 22 часа, каза доц. Кунчев

OFFNews 12 март 2021 в 08:06 8589 0

Около 90% от партидата на "Астра Зенека" у нас, която се проверява след починала ваксинирана жена в Австрия, вече е поставена. 

Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, като коментира защо имунизирането с оксфордската ваксина не е спряно в нашата страна, след като няколко европейски държави прекъснаха временно поставянето на дози, по Нова тв. Това може да има повече психологичен ефект, не вярвам някъде да са останали големи количества от партидата, обясни доц. Кунчев. Няма доказателства, че смъртният случай е свързан с ваксината, подчерта той. 

Нито НОЩ, нито РЗИ, произвеждат вируси. Получаваме имейли "Вие сте идиоти, оставихте децата ни без бъдеще", заради обучението онлайн, и други - убивате ни, оставаме без работа, заради затварянето на бизнеси, каза още експертът.  

Не можеш да кажеш "налагаме локдаун, ще спре заразата". Налагаме, ама пак има повишаване на случаите, обясни той. Доц. Кунчев определи като опростенческо отношение към проблема да се разсъждава - колко трябва да са заразените, за да се въведат мерки. 

Има колебания на стойностите, трябва да издържим до края на март, категоричен бе доц. Кунчев. 

Проблемът на ресторантите не е в това, че работят на 50 на сто, а поведението на хората с напредването на времето. Едва ли трябва да убеждавам някого какво става по-късно вечерта. Затова ограничаваме работното им време до 22 часа, обясни той. 

50% от ваксините, които пристигат у нас, отиват при личните лекари. Очакваме към средата на април да пристигнат ваксини от Янсен, каза още доц. Кунчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки