Ученици в Пловдив преминаха към онлайн обучение заради COVID-19

OFFNews 06 октомври 2023 в 10:13 1124 0

училище

Снимка Pixabay

Средно по 20 са регистрираните случаи дневно в областта

Ученици от паралелки в четири пловдивски училища преминаха към онлайн обучание заради нараснали случаи на COVID-19, съобщи Нова телевизия.

Директорът „Надзор на заразните болести” в РЗИ-Пловдив Милена Панайотова коментира, че ръст на заболелите има, но категорично ситуацията е спокойна. „Има средно по 20 случая на ден. Това е незначително малко, в сравнение със стотиците през предходните години”, подчерта тя.

Експертът от РЗИ заяви, че към момента под карантина са четири паралелки в четири различни училища. „Няма нищо притеснителнo. Изолацията е пет дни за контактните деца и седем дни за заболелите”, уточни Панайотова.

В детските градини и яслите в Пловдив няма регистрирани случаи. „В момента коронавирусът протича много по-леко, има ваксина за циркулиращия щам. Апелът ми е да се спазват елементарните противоепидемични мерки – дистанция, проветряване, хигиена”, заяви директорът в РЗИ.

COVID-19 протича различно при всеки.

„Може при някои да има само хрема, при други - суха кашлица, отпадналост, температура, главоболие. Много по-малко обаче са случаите, които стигат до хоспитализация. Ние не сме регистрирали смъртен случай от 4 месеца”, обясни Панайотова.

По-рано днес общопрактикуващият лекар и член на УС на БЛС д-р Гергана Николова коментира, че не се налага дистанционно обучение, тъй като вирусът вече се  превърнал в обикновена респираторна инфекция. Тя припомни и че за заболяването има ваксина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!