Мартен Фуркад изведе смесената щафета на Франция до златото в Пьонгчанг

OFFNews 20 февруари 2018 в 14:46 3100 0

Невероятният Мартен Фуркад отново показа защо е номер 1 в биатлона. 29-годишната суперзвезда изведе на практика сам смесената щафета на Франция до златото в Пьонгчанг.

Фуркад бяга на последния 4-и пост, като пое от трета позиция, но с изключително бягане и прецизна стрелба остави конкурентите си зад гърба.

Така карето Мари Дорен-Абер, Ане Бескон, Симон Дестьо и Мартен Фуркад триумфира за 1:08:34.3 часа, като използва само 4 допълнителни патрона.

За Фуркад това е трета олимпийска титла от Пьонгчанг след победите в преследването и в масовия старт.

Защитаващият титлата си отбор на Норвегия завърши на второ място, като отново заслугата беше на последните два поста в лицето на Йоханес Бьо и Емил Хегле Свендсен.

Битката за третото място беше изключително оспорвана, като във финалния спринт Доминик Виндиш от Италия изпревари дискусионно Арнд Пайфер от Германия, което наложи разглеждане от страна на съдиите, но в крайна сметка бронзът остана за италианците.

Германия водеше до осмата стрелба, но пропуските на Пайфер позволиха на Фуркад да вземе водачеството, след което пък съвсем изпадна от зоната на медалите.

Българската щафета в състав Емилия Йорданова, Даниела Кадева, Красимир Анев и Владимир Илиев използва 11 допълнителни патрона и завърши на 17-о място на 3:57.4 минути от шампиона Франция.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика