Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Русия прави алтернативна олимпиада в Сочи

OFFNews 29 януари 2018 в 08:50 6435 0

В Русия го измислиха как да утешат спортистите, които не бяха допуснати до участие на олимпиадата в Пьонгчанг, която стартира на 9 февруари. Според информация на "Известия" страната ще организира алтернативно състезание в Сочи, в което ще вземат участие над 500 спортисти.

В тази миниолимпиада ще бъдат поканени и атлети от други страни, които по различни причини няма да участват на олимпиадата.

"Сочи е готов да приеме състезания от най-високо ниво по всяко време. Всички олимпийски обекти са в отлично състояние", коментира източник от руското спортно министерство.

"Известия" цитира и министъра на спорта на Русия Павел Колобков, който казва, че в повереното му ведомство се работи активно по организацията на алтернативни състезания за тези, които не бяха допуснати до ПьонгЧанг 2018.

"Спортистите трябва да се състезават. Те нямат забрана за други участия, след като не са допуснати до олимпиадата. Трябва да се погрижим да не бездействат по време на игрите, особено в тези спортове, където имаме много недопуснати", казва Колобков.

Русия действително понесе сериозен удар в последните седмици, след като от МОК отказаха акредитации на редица водещи спортисти като Сергей Устюгов, Виктор Ан, Антон Шипулин и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews