Бритни Спиърс призна, че е правила аборт, когато се е срещала с Джъстин Тимбърлейк

OFFNews 18 октомври 2023 в 20:44 3235 1

мемоари

Снимка Getty images

Джъстин и Бритни в любовния им период.

Списание People публикува малък откъс от мемоарите на американската певица Бритни Спиърс "Жената в мен", които ще излязат на 24 октомври. В него певицата разказва, че е забременяла и е направила аборт, докато се е срещала с колегата си Джъстин Тимбърлейк от 1999 до 2002 г. Сега феновете по цял свят търсят и намират препратки в текстовете на песните ѝ, музикалните клипове и дори в жестовете по време на концерти, съобщи Би Би Си.

Мемоарите на Бритни Спиърс, които ще излязат 2 г. след като тя се отърва от опеката на баща си, и ще бъдат едно от основните събития на годината в шоубизнеса. Публикуваният от People откъс вече обикаля света.

В него певицата разказва как се е срещала с Джъстин Тимбърлейк в продължение на три години - от 1999 до 2002 г. През 1999 г. 18-годишната Спиърс току-що е издала своя мегапопулярен дебютен албум Baby One More Time. 19-годишният Тимбърлейк е звездата на момчешката група `N Sync, а през 2002 г. издава първия си солов албум, който се продава в 8 милиона копия.

Техният романс е любима тема на пресата, но абортът, който Спиърс е направила по време на тази връзка, излиза наяве едва сега - и то от самата нея. Бритни Спиърс разказва, че Тимбърлейк "не е бил щастлив" от непланираната бременност и казал, че все още не са готови за семеен живот.

Самата Бритни приела решението за аборт с лека ръка. Тя казва, че това не е било трагедия и по онова време е била уверена, че с Джъстин ще станат семейство - и ще имат деца след това.

Но отбелязва, че самата процедура е била една от най-болезнените в живота ѝ и че ако беше взела решението сама, нямаше да прекъсне бременността.

И Спиърс, и Тимбърлейк вече имат по две деца от други партньори.

Очаква се голяма част от мемоарите на Бритни да бъдат посветени на попечителството на баща ѝ, по време на което, по думите на певицата, тя е била "лишена от своята женственост". Това всъщност е препратка към заглавието на книгата - "Жената в мен".

По време на съдебния процес, в който се решаваше дали попечителството да бъде прекратено или удължено, Спиърс разказва, че е била под постоянно наблюдение. Тя каза, че са ѝ давали силни медицински препарати, забранявали са ѝ да има друго дете и са я принуждавали да концертира, въпреки че не е искала.

Буквално веднага след публикуването на откъса от мемоарите феновете на Бритни Спиърс по цял свят започнаха да търсят намеци за аборта в песните ѝ - и ги намериха и публикуваха в социалните мрежи.

През есента на 2003 г. Бритни Спиърс издава албума In the Zone - доста експериментален и според критиците първият албум, в който тя действа не като тийнейджърка, а като зряла жена. Един от хитовете на албума е баладата Everytime.

И ако по-рано феновете тълкуваха текстовете ѝ като посветени на раздялата с Тимбърлейк, сега те видяха в тях нов смисъл. Тя пее например: "Всеки път, когато те виждам в сънищата си, ти ме преследваш."

С други очи феновете погледнаха и на видеоклипа към песента. В него например има привидно абстрактни сцени, в които героинята на Спиърс припада във вана, кърви, пренасят я в линейка и след това я реанимират, докато призракът ѝ я наблюдава отстрани.

Нещо повече, феновете са открили стари видеоклипове с концертни изпълнения. На един от тях се вижда как Бритни докосва корема си, докато изпълнява Everytime, а на втория как прекъсва песента, за да целуне децата си направо на сцената.

Джъстин Тимбърлейк не е коментирал официално мемоарите на Бритни Спиърс и историята ѝ с абортите, но още през 2021 г. ѝ се извини за болката, която ѝ е причинил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки