Ема Уотсън дари 1 млн. паунда за жертвите на сексуален тормоз

OFFNews 18 февруари 2018 в 12:00 27963 0

Снимка Instagram

Звездата от „Хари Потър“ Ема Уотсън дари 1 милион паунда на нов фонд, целящ да подпомага жертвите на сексуален тормоз, съобщи Би Би Си.

Дарението бе направено, след като 190 известни жени от Великобритания и Ирландия подписаха отворено писмо, публикувано в Observer, което призовава за прекратяването на сексуалния тормоз на работното място. Сред тях са Кийра Найтли, Ема Томпсън, Джема Артъртън, Кери Мълиган и Софи Оконьо.

Фондът е създаден от 190-те жени, подписали писмото, и още 160 души, сред които има академици, активисти и благотворителни работници. Средствата ще се използват и за осигуряване на адвокатски услуги за оплакалите се от секстормоз жени.

Тази вечер на церемонията по връчването на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА) се очаква жените да са облечени в черно в знак на солидарност към холивудското движение Time's Up. То започна в резултат на твърдения за сексуална злоупотреба от множество актриси срещу филмовия продуцент Харви Уайнстийн.

В писмото се казва, че церемонията по връчването на наградите е времето да се отпразнува този важен момент на солидарност и единство през границите, което превръща това движение в международно. В него се казва още: „Това движение е по-голямо, отколкото просто някаква промяна в нашата индустрия“.

Уотсън е един от първите дарители на Фонда за справедливост и равнопоставеност в Обединеното кралство, който започна кампания за осигуряване на мрежа за консултации на засегнатите жени и мъже.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша