Много оръжия и муниции бяха открити в дома на Ален Делон

OFFNews 27 февруари 2024 в 22:17 4202 1

Ален Делон и неговия син

Снимка Getty images

Ален Делон и неговия син

Седемдесет и два броя огнестрелни оръжия и над 3000 патрона бяха открити при обиск в дома на френския актьор Ален Делон, съобщи АФП, позовавайки се на изявление на прокуратурата, която започна разследване за незаконно притежание на оръжие.

Ален Делон, който е на 88 г. и е тежко болен, няма разрешение за притежание на оръжие, подчерта прокурорът Жан-Седрик Го.

Филмите "Под яркото слънце" (1960 г.), "Роко и неговите братя (1960 г.), "Гепардът" (1963 г.), "Басейнът" (1969 г.) правят Ален Делон световна звезда.

Обискът в дома на актьора е проведен в четвъртък миналата седмица и е следствие от доклад на съдия във връзка с попечителство от 8 февруари. Служебното лице, отговарящо за правната защита на Ален Делон, е посетило дома на актьора и е забелязало, че той притежава огнестрелно оръжие, обясни прокурорът. Констатирано е и наличието на стрелбище в имението на актьора, който е голям любител и колекционер на оръжия. Делон продаде колекцията си на търг през 2014 г.

Семейството на Ален Делон стана причина за множество публикации в пресата през 2023 г., когато трите деца на актьора подадоха жалба срещу неговата компаньонка Хироми Ролен.

От края на януари Делон, който страда от лимфом, беше поставен под правна защита. Беше назначен законов представител, отговорен за оказване на помощ във връзка със здравословното му състояние, което именно стана основа на конфликт между децата на Делон - Антони, Анушка и Ален-Фабиан.

Наличието на огнестрелно оръжие в имението на Делон в Души, където актьорът заяви, че иска да изживее последните си дни, стана обект на нова вълна обвинения между Анушка и Антони. "Най-лошото е, че макар Антони и Ален-Фабиан да знаят колко ненавиждам оръжията - това е слабост на баща ми, белег на мъжественост от друга епоха, те ходят въоръжени в къщата", каза Анушка пред сп. "Ел".

По-възрастният брат - Антони, отговори в Инстаграм, обвинявайки сестра си, че е прекарала лятото, стреляйки с пистолет "Глок". "Накрая отнесе пистолета в Женева като спомен от татко."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!