Шефът на Pixar се оттегля заради сексуален тормоз

OFFNews 22 ноември 2017 в 13:39 7058 2

Снимка Instagram

Шефът на Pixar Джон Ласитър, едно от най-големите имена в анимацията, се оттегля от „Дисни“, за да избегне евентуална вълна от обвинения в сексуален тормоз.

Това става ясно от писмо, което самият Ласитър е изпратил до служителите си и в което определя действията си в миналото като „грешни стъпки“, след като беше обвинен в сексуален тормоз.

В холивудско издание анонимен служител обвини шефа на Pixar в непристойно поведение и обясни, че сред подчинените си директорът имал репутация на човек, който "опипва, целува и често коментира физическите им дадености“.

CNN цитира главният креативен директор на Pixar и Disney Animation мда казва, че наскоро е имал „тежки разговори, които са били много болезнени“.

„Не е лесно да се сблъскате с грешките си, но това е единственият начин да се поучите от тях. В резултат на това много се замислих за това какъв лидер съм и какъв съм искал да бъда. Оказа се, че съм накарал някои от вас да се чувстват неприятно или неудобно, а никога не съм имал такива намерения“, обяснява в писмото си. И се извинява на всеки, чието лично пространство е прекрачил.

„Без значение колко добросъвестно е било намерението ми, всеки има право да определя границите си и другите трябва да уважават това“, добавя той.

Според Ласетър той и компанията "Дисни" са се разбрали да си дадат почивка и през това време да помислят как да действат занапред.

„Трудно ми е да се оттегля от работата, която толкова обичам, от екипа, на който държа най-много. Аз не приемам служителите си само като художници, но и като хора, и знам, че за момента това е най-доброто за всички нас. Надявам се, че една шестмесечна почивка ще ми даде възможност да започна да се грижа по-добре за себе си, да си почина и в крайна сметка да се върна като лидера, който заслужавате“, казва аниматорът.

Ласетър е един от основателите на изключително успешното анимационно студио Pixar, което е създало филми като „Играта на играчите“, „Търсенето на Немо“, „Отвътре навън“. От самото си създаване Pixar е направило повече от 11 милиарда долара в световния бокс офис и е спечелило много награди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

2

SC

23.11 2017 в 00:05

Уф, от анонимен служител било обвинението. За малко да си помисля, че анимационните героини са го погнали.

Всъщност, как така все още никоя НПО не се е заела да защитава правата на измислените личности? Това е голяма пазарна ниша.

6947

1

theprofet

22.11 2017 в 13:55

Тия вече станаха много жалки!!! Остана ли някой в Холувуд, който да не е обвинен???
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика