Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов загина в катастрофа

Александра Маркарян 21 октомври 2023 в 17:30 9071 0

Мирослав Ангелов

Снимка Архив

Мирослав Ангелов

Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов е загинал след катастрофа, съобщи Радио Шумен. Неговият навигатор Георги Гаджев е в реанимацията на болницата в Шумен в стабилно състояние - с фрактура на таза, в съзнание.

Двамата са катастрофирали по време на тренировка. Ангелов е откаран в болницата, където е издъхнал.

Инцидентът е станал на черен път в района на върбишкото село Тушовица, съобщава Областната дирекция на МВР в града.

Той е станал по време на втория ден от тестове на макадам близо до Шумен, на дълга права и с много висока скорост, уточнява Sportal. Състезателният автомобил на Ангелов и Гаджев се е ударил челно в бетонна стена, колата се е запалила, а Гаджев е успял да извади от горящия автомобил 50-годишния Мирослав, който е бил реанимиран в линейката, но е починал в болницата от вътрешните наранявания. Предполага се, че двамата са се ударили при скорост на автомобила над 150 км/ч.

Ангелов и навигаторът му Георги Гаджев трябваше да участват в последния кръг от румънския рали шампионат на макадам в края на месеца.

Сигналът за инцидента е получен малко преди 12:00 часа днес. Съобщено било, че по време на тренировка на макадам във високата част над селото български екипаж напуснал трасето. Последвал удар в бетонно съоръжение. 42-годишният навигатор успял да помогне и да извади пилота от автомобила, минути преди колата да бъде обхваната в пламъци.

Работата по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължава.

Още четете в сайта ни АвтоOFFNews

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!