БСП скочи: Чистка и реваншизъм! Уволнена е зам.-шефка в НКЖИ, наш член е

OFFNews 03 август 2022 в 15:17 4319 4

Гуцанов

Снимка БТА Архив

Гуцанов от БСП.

БСП обвини служебния кабинет в реваншизъм срещу кадрите на Столетницата, който започнал още от първия ден на новото управление.

Поводът за това заключение е, че днес е уволнена Гергана Алексова, заместник генерален директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), която е дългогодишен член на червената партия.

"Това е изключително лош сигнал, не искам да употребявам думата реваншизъм, и то в една компания с огромен обществен интерес, коментира Борислав Гуцанов от БСП. Той посочи, че Гергана Алексова е работила в НКЖИ от четири години и че е магистър по право на ЕС. Имала и има редица специализации в чужбина.

По думите му основното предназначение на служебния кабинет е да бъдат проведени честни и справедливи избори, а не да се започва с уволнения още в първия работен ден.

"Част от отделите в транспорта излязоха на печалба, включително и БДЖ. Дано това да е инцидентен случай. Основната задача на служебния кабинет са честните избори, а не да се започне с уволнения в първия работен ден. Именно Алексова беше започнала да разглежда сделки, свързани с доставките в НКЖИ и да не се окаже това причината", допълни Гуцанов.

По информация на OFFNews от Министерството на транспорта и съобщенията срещу пламенно защитаваната от БСП досегашна зам.-директорка има натрупани много папки със сигнали за нарушения и злоупотреби.

Георги Свиленски допълни:

"Вземам повод от изказването на вицепрезидента, че служебният кабинет единственият му ангажимент е да върне стбилността в държавата, да гарантира енергийните доставки и да осигури справяне с Ковид кризата. Държавата не е в някаква нестабилност, за каквато се опитват да внушават от президентската институция на българското общество. Внушенията, че в държавата има хаос, че има нестабилност, че едва ли не служебният кабинет трябва да възстановява справедливост. Ето, виждате първите действия на служебния кабинет - уволнението на зам. директора. Тези хора започват с чистки и реваншизъм, показно срещу членове на БСП. Няма да допуснем БСП да бъде използвана и унижена и то от президентската институция, която БСП на два поредни избора подкрепи".

Свиленски заяви, че не може да каже дали се предвиждат наказания срещу членовете на Националния съвет, които станаха министри.

"Всеки член на Националния съвет трябва да бъде лидер в тази предизборна кампания. Въпросът е как като членове на МС ще участват така, че БСП да спечели изборите. В другото си амплоа те трябва да гарантират честността на вота", каза той.

Свиленски каза още, че тези уволнения не са случайни и много добре се знае кой представител в коя партия членува.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-4778

4

137

03.08 2022 в 19:38

Как всички либерали сега защитават бкп само, а? Смех!

-240

1

редовно четящ

03.08 2022 в 16:39

А, Медузата в едър план! Нещо го е страх ли?
 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков