Макс Кавалера: Обичам България, имате страхотни фенове

Лилия Христова 14 март 2014 в 17:51 8998 2

Макс Кавалера: Обичам България, имате страхотни фенове

- Здравей, Макс! Само след 9 дни започва турнето "Metal all stars" в София. Какво мислиш за него?

- Много съм развълнуван. В момента съм на европейско турне със Soulfly, в момента съм в Германия. И да, много се вълнувам за започването на Metal all stars. Идеята за такова турне е страхотна и нямам търпение да изляза на една сцена с моите приятели Филип Анселмо, Лоуи Беладона, Удо, Зак Уайлд... Мисля че това ще е една велика вечер, в която ще доведем метъла при неговите български фенове по един много уникален начин. Една изключителна група от талантливи музиканти ще изпълнят своите най-любими парчета. Много съм щастлив да съм част от това.

- Какво смяташ за това, че първата спирка на Metal all stars е България и какво мислиш за българските метъл фенове?

- О, ние обичаме България. Имате страхотни фенове, които се надявам да са готови за Metal all stars и да се забавляваме заедно. Мисля, че ще бъде една страхотна метъл вечер за всички. Много се радва, че отново ще свиря в България. Там ще е първият концерт от турнето, така че смятам че ще бъде специално.

- Бил ли си част от такъв тип турне като Metal all stars?

- Не, това ще ми бъде за пръв път. Правил съм много съвместни парчета с други групи, дори и в новия ни албум със Soulfly "Savages" имаме няколко съвместни парчета с други музиканти. В предстоящия едноименен албум на Killer be Killed, който излиза през май, с бандата сме направили парчета с Дейвид Грол от Probot. В такъв тип съвместно турне обаче ще участвам за пръв път.

- Какви са очакванията ти от Metal all stars?

- Надявам се да се правят повече такива турнета и с тях да обиколим цял свят, а не само Европа, за да може повече хора да бъдат част от това събитие. Много се вълнувам, че Metal all stars започва именно в Източна Европа, нямам търпение. Ще бъде страхотно.

- Спомена, че в момента си в Германия на турне със Soulfly. Как върви?

- Да, вчера свирихме в Швеция, а днес сме в Германия. В Европа сме от около 3 седмици. Първата седмица свирихме във Великобритания, Франция... Турнето е прекрасно. На него свирим най-дългия сет в сценичната история на групата. Страхотно е, синът ми е на барабаните, справя се добре и всички от бандата сме много развълнувани.

- Изглежда тази година е много натоварена за теб - турнета, нови албуми...

- Да, но аз обичам това, което правя. Работя с приятели, а жена ми ми е мениджър, така че се забавлявам много в процеса на работа.

- А сега малко повече за новия ти албум със Soulfly "Savages" - в него има парче, в което участва и брат ти Игор. Лесно ли ви беше да направите песен заедно с Игор и Soulfly?

- О, да дори с Cavalera Conspiracy ни предстои да издадем нов албум този октомври - TBA. Това ще ни бъде третият албум и следващата година предвиждаме да го представим подобаващо с турне. Радвам се да свиря заедно с Игор.

- Имаш ли планове за лятото, след като приключиш с турнетата?

- Да, ще продължим с турнетата и ще участваме в няколко фестивала - във Франция, заедно с Korn в Русия, ще свирим в Казахстан за първи път. Също така през април излиза и автобиографията ми... Общо взето ще продължаваме с турнетата през цялата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews