Промени в Закона за закрила и развитие на културата и НФ "Култура" са сред приоритетите на служебния министър

OFFNews 17 април 2024 в 11:53 917 0

Найден Тодоров

Снимка Личен профил във Facebook

Найден Тодоров

"Смяната на министрите при смяна на правителствата не трябва да влияе на осъществяването на създадените успешни политики на министерствата. Надявам се, че това, което ще правим през следващите два-три месеца, ще бъде продължено от следващия министър на културата." Това заяви новоназначеният служебен министър на културата Найден Тодоров пред журналисти по време на визитата си в Бургас.

В морския град той присъства на откриването на годишната изложба на учениците от специалност "Рекламна графика" и "Сценичен костюм" към Националното училище по музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров", която бе открита тази вечер в залата на Дружеството на бургаските художници.

Част приоритетите, които министър Найденов си поставя в периода на управление, са свързани с промените в закона за закрила и развитие на културата и необходимите нормативни промени за тяхното влизане в сила и ефективно прилагане.

Друга важна задача пред него ще бъде и подобряването на работата на Национален фонд "Култура", който по думите му в момента разполага с прекрасен управителен съвет.

"Когато говорим за служебно правителство, трудно можем да говорим за създаване на нови политики. Това, което трябва да направим, е да запазим съществуващото и да му помогнем да се развива напред", каза още министърът.

Посещението в Бургас на Найден Тодоров е първото извън София, което той прави в качеството си на служебен министър на културата в настоящия кабинет.

Той коментира също, че Бургас с основание има славата на културен град, в който се намира и една от най-хубавите опери в страната. "Общо взето, повечето градове в страната страдат от липса на пространства за сценични изяви, а Бургас има повече от достатъчно такива", допълни още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки