Тарантино е бесен на "Дисни": Изместиха моя филм с изнудване (видео)

ОFFNews 17 декември 2015 в 18:31 9880 3

Снимка Стейси Хауърд.

Куентин Тарантино.

Куентин Тарантино обвини "Дисни", че са изнудили верига кина в Щатите да избутат прожекциите на новия му филм "Омразната осморка" за сметка на "Междузвездни войни: Силата се пробужда", предаде "Гардиън".

Спорът се корени в това, че носителят на "Оскар" е запазил залата "Cinerama Dome" на веригата "ArcLight" в Лос Анджелис, за да покаже своята нова творба на 25 декември на 70-милиметрова лента. От "Дисни" обаче поискали това да не се случва и вместо каубойския филм да се излъчи техния звезден епос.

Дотук нищо нередно, проблемът според Тарантино обаче е в това, че филмовата компания заплашила веригата киносалони, която искала да спази уговорката си с него, че ако не се съгласи на искането им, няма да им позволят да излъчват "Междузвездни войни" в която и да е тяхна зала. И така "ArcLight" склонили и отказали на "Омразната осморка".

Режисьорът е бесен, тъй като става въпрос за една-единствена кинозала, където той да пусне филма си, а не за всички. Той е имал устна уговорка с разпространителите, която обаче е била нарушена заради заплахата на голямата компания.

"Дисни" кривна от пътя си, за да се ебава с мен. Новината беше ужасна и ме вбеси", каза той, като допълни, че деянието им е "отмъстително, злобно и насилствено".

Спречкванията между "Междузвездни войни" и "Омразната осморка" имат своята история. Забраната за ревюта на космическата сага беше с краен срок от 08:00 часа сутринта, американско време, на 16 декември. Което беше 12 часа преди ембаргото за ревюта на "Омразната осморка" да бъде снето (въпреки че предварително бе насрочено за 21 декември).

Според вътрешни източници "Дисни" е запазила залата на Тарантино с месеци назад, а билети за прожекциите на "Силата се пробужда" били в продажба от 19 октомври. Режисьорът, носител на "Оскар", обаче разбрал едва наскоро за ситуацията.

"Cinerama Dome" е важно място за него, коментира "Гардиън". Премиерата на каубойската лента се състоя на 7 декември именно там.

"Снимах "Омразната осморка" за "Dome"... Това е първият път и за мен, в който гледам филма тук, и чувството е сякаш преди това не съм го гледал, не и по този начин", заяви той тогава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки