Атанас Мерджанов оглави червените депутати

ОFFNews 24 юни 2014 в 20:27 3442 2

Снимка http://merdjanovblog.wordpress.com/

Атанас Мерджанов е новият председател на Парламентарната група на Коалиция за България. Това съобщи депутатът от БСП Таско Ерменков, цитиран от агенция БГНЕС.

За заместик-председатели са избрани Петър Кънев, Филип Попов, Захари Георгиев и Марияна Георгиева.

До подмяната в ръководството на ПГ на БСП се стигна след като лидерът на червените Сергей Станишев обяви днес, че заминава за Брюксел в качеството си на евродепутат.

Междувременно Ерменков отрече да има криза в редиците на БСП.

"Имаме съвсем нормално взаимоотношения, не съм видял някой да се кара с някой, да има скандали, за да сме изпаднали в криза", заяви депутатът.

Според него дали със старото или новото ръководство на партията диалогът в парламента е задължителен.
Ерменков коментира и бъдещия пост на Сергей Станишев като евродепутат. Според него решението на лидера на БСП е повлияно от силен натиск от Партията на европейските социалисти.

Той допълни, че рязката промяна в БСП се дължи на това, че когато Сергей Станишев е твърдял, че няма да става евродепутат се е очаквало ПЕС да има значително по-голямо мнозинство в ЕП.

Според него Станишев в качеството си на председателят на една от парламентарно представените в ЕП партии е нужен в Брюксел предвид възможното създаване на широка коалиция при управлението на Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!