След празничните дни, в които обикновено се преяжда, трябва да се пие чай, лимони и мед след празниците или чаша сок фреш от зеле и моркови.
Този съвет даде диетоложката д-р Донка Байкова в интервю за БНТ.
Тя уточни, че в тази комбинация имало изключително полезни витамини и сяра, която е най-мощният антиоксидант.
Преялите по Великден трябва да минат на диета от зеленчуци и сурови плодове и да позабравят тежките месни продукти, съветва още диетоложката.
„Организмът сам иска да се разтовари след празничните трапези. Нещо леко, нещо зелено, нещо пролетно трябва да се приеме", обясни Донка Байкова.
Нейният съвет е да не се консумират повече от 4 яйца седмично и не повече от една филия на ден козунак, който е много концентрирана храна - в него има яйца и брашно.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
22.04 2014 в 09:38
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
22.04 2014 в 09:14
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
22.04 2014 в 08:44
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
Последни коментари
Johnny B Goode
Кирил Петков изказа съболезнования на близките на починалия шофьор след катастрофата
lonely
Административният съд разпореди да се прекрати промяната на движението в центъра на София
lonely
Деловодната система на СОС е станала обект на хакерска атака
craghack
Административният съд разпореди да се прекрати промяната на движението в центъра на София
lonely
Проверяват 40 души за строителни измами във Варна, четирима са задържани
lonely
Кирил Петков е претърпял катастрофа край Аксаково, има загинал
lonely
Кирил Петков изказа съболезнования на близките на починалия шофьор след катастрофата