Хората с блокирани пенсии могат да заявят нови сметки до 4 август

ОFFNews 29 юли 2014 в 14:55 1843 0

НОИ удължава срока за пенсионерите, които искат да декларират нови банкови сметки за изплащане на пенсии вместо досегашните си в КТБ и "Креди Агрикол".

Целта е да не бъдат блокирани пенсиите, които ще бъдат изплатени през август. Заявления за промяна на сметка ще се приемат до края на работния ден на 4 август. Ако хората подадат заявление дотогава, още от следващия месец ще могат да получат парите си по новата сметка.

Вчера националният омбудсман обяви, че над 6000 пенсионери са с блокирани пенсии в КТБ. Той коментира, че Националният осигурителен институт не им е разяснил достатъчно ясно и категорично, че ако не си открият незабавно нови сметки, няма да могат да получат парите си.

За промяна на банкова сметка лицата подават заявление до териториалното поделение на института, което изплаща пенсията им, заедно с копие от документ на банката с номера на новата банкова сметка на титуляра. 

Лицата, които искат да получават пенсията си чрез пощенска станция, трябва да подадат в съответното териториално поделение на НОИ заявление за изплащане на пенсията, като представят лична карта или удостоверение за регистрация по настоящ адрес.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови