Общински съветник от Спаси София е нападнат в центъра на столицата

OFFNews 16 април 2024 в 12:46 1825 0

Стефан Спасов

Снимка БНР архив

Общинският съветник от "Спаси София" Стефан Спасов е бил нападнат на столичния бул. "Патриарх Евтимий", съобщиха от партията. 

"Нашият колега Стефан Спасов е бил на място да провери ремонтните дейности, когато е бил нападнат от Иво Дошев, който преди това е откраднал ключа на строителна машина", пишат от "Спаси София". Те настояват за спешни мерки от МВР и за най строго наказание за това физическо посегателство. "Ние няма да оставим София да бъде тероризирана и манипулирана от малка групичка, тясно свързана с ГЕРБ, начело с неуспешния им кандидат за кмет на район "Средец", пишат още те. 

Вчера на булеварда имаше протест, заради стартирането на ремонт на платното. Хората се притесняват, че там ще се изгради велоалея, която ще намали броят на паркоместата за колите на живеещите в района.  

От Столична община уверяват, че велоалея не е предвидена при сегашния ремонт, ще се подменя само настилката. 

"Разговарях с хората, събрали се на протест на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф Нансен". Причината - започналите работи по двете улици и подозренията на живущите за качествата на проекта. Информирах съкварталците за разговорите си от днешния ден с кмета Терзиев, транспортния заместник кмет Павлов и общински съветници", написа вчера кметът на район "Средец" Трайчо Трайков. Той обяснява, че има издадена заповед на кмета единствено за ремонт на настилката, не за промяна на организацията на движение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки