Осъдиха железничаря ''Ей с'я щи осветя лентътъ'', нападнал турист

OFFNews 31 март 2021 в 17:07 6837 0

Железничарят, който миналата година нападна турист на гара Бъзовец само заради това, че е снимал преминаващ жп влекач, вече е осъден. Това разказа в железопътните форуми във фейсбук Калин Йорданов - човекът станал обект на агресията. 

OFFNews ви разказа тази грозна история в статията ''Ей с'я щи осветя лентътъ''! Не, снимането на влакове не е забранено.

"Докато снимах с телефона си тихо и кротко прекрасната природа в района, чух че приближава влак и насочих камерата натам. Преминавайки покрай мен, един от тримата служители във влака (оказа се дрезина), ми изкрещя да спра да снимам, но аз продължих, защото имах пълното право на това. Машината спря и аз бях нападнат от едър и агресивен железничар. В последвалата схватка, телефонът ми падна на земята и бе отнет от въпросния бияч, който междувременно беше подкрепен и от другите си колеги, единият от които размаха метална тръба над главата ми", припомня случката Йорданов.

След като въпросният железничар се развихря, явно неразбирайки, че смарт устройството продължава да работи, стават факт още няколко любопитни записа. На единия въпросният служител на НКЖИ сам си признава, че е "изпрал няколко пъти" туриста Калин. А на другия, негов колега с благ глас заявява:

"Не мога да ви разбера вас, папараците, какво толкоз ви е кеф да нарушавате правилници, закони и т. н. Иначе много се ежите в нета."

Разбира се, снимайки влакове туристът Калин не нарушава никакъв закон, а правилниците на БДЖ и НКЖИ, както и железничарската митология какво може и какво не, е съвсем нормално да не го интересуват - те са си за жепейци и за никой друг!

"След качването на клипа в интернет, с мен се свързаха още доста хора, които през годините многократно са били жертви на агресия (макар и само вербална) от същия този "пазител" на железопътната инфраструктура у нас", разказва днес Калин Йорданов.

Той получил и официално писмо от директора на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски, в което той осъжда поведението на своя служител и го наказва дисциплинарно с "Предупреждение за уволнение".

Младият мъж обаче не приел това за достатъчно и решил да търси правата си в съда.

"Така, почти година по-късно, вече има решение на Районния съд в гр. Трявна, според което въпросният служител Светомир Минчев е осъден да ми заплати 700 лв. обезщетение плюс лихвите и всички разноски по делото (както и по делото, което той пък заведе срещу мен за... нанесен побой?!?", разказва Калин Йорданов.

Според него тази история е показателна за това, че ако хората искат промяна, трябва да действат. 

"Най-мощното съвременно оръжие вече не е огнестрелното, а камерата на телефона. Снимайте, ако чувствате, че правата ви са нарушени. Качвайте по социалните мрежи и съд до дупка. Злото трябва да бъде наказано, за да спре да се размножава", категоричен е той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews