Отнемат колите на 359 пияни и дрогирани зад волана в Бургас

OFFNews 15 април 2024 в 09:32 1913 1

Дрегер

Снимка БГНЕС/архив

359 са досъдебните производства за отнемане на колите на пияни и дрогирани шофьори в Бургас от август миналата година досега, съобщи началникът на КАТ в морския град Марин Димитров по бТВ. 

Последният случай на установен пиян и дрогиран шофьор е от миналата събота. Около 20:30 часа в Бургас, полицейски екип спира за проверка 23-годишен водач на автомобил, хванат да шофира с 2,13 промила алкохол в кръвта и под въздействие на кокаин. 

„Продължаваме да проверяваме за нарушители и по никакъв начин не сме намалили контрола", каза още комисар Димитров.

Ако дрегерът установи над 1,2 промила алкохол, полицейският екип прави оглед на автомобила, както и оценка. Шофьорът се задържа, а колата му се придвижва до охраняем паркинг, обясни той. 

Ако водачът е собственик на автомобила, се изземва и се продава на търг. Ако не е собственик, се прави оценка и може да бъде върнат на собственика, след като се заплати стойността. 

От началото на март  полицията в Бургас разполага с ново техническо средство, с което шофьорите, установени да карат под въздействие на алкохол, които не са съгласни с резултата от дрегера, могат да се възползват от техниката, за да докажат невинността си. Пробата от новото устройство се тълкува като кръвна проба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки