ПП-ДБ-СС с извънредна комисия за мръсния въздух в София. ГЕРБ: Постановка и популизъм

OFFNews 16 април 2024 в 10:07 872 4

СОС

Снимка БГНЕС/архив

Извънредно заседание на Комисията по опазване на околната среда, земеделие и горите е свикано днес по искане на общинските съветници от групата на ПП-ДБ-СС за приетия вече годишен отчет на последното заседание на Столичния общински съвет за качеството на атмосферния въздух. 

Колегите от ПП-ДБ-СС вместо да правят излишни и сценични постановки, да внесат доклад, с който да покажат тяхната визия за развитие на София в областта на околната среда, защото да се управлява столичният град не означава само да се критикува, а и да се дават истински решения с конкретни действия, коментират от групата на ГЕРБ-СДС.  

Припомняме, че за пета поредна година от 2019 г. досега продължава тенденцията за постигане на съответствие на нормата от 40 мг/м3 за средногодишната концентрация за ФПЧ10 за всички автоматични измервателни станции (АИС) на територията на Столипна община. Тази тенденция е постепенна в продължение на изминалите 10 години и е на база осъществените мерки по поредната Програма за качеството на атмосферния въздух, припомнят съветниците от ГЕРБ-СДС. 

Друг основен показател са брой дни с превишения за една календарна година, като допустимият такъв е 35 дни/годишно. Ако през 2011 г. те са 170 дни с превишения, през 2017 г. около 60, през 2022 г. само в две станции са малко над нормата (в Надежда 48 дни, в Хиподрума 40 дни), то през 2023 г. съответствие с нормата е постигнато на всички градски станции. Данните показват, че Столична община работи последователно за по-качествен въздух и постига положителни резултати.

Да изискваш и провеждаш извънредна комисия, за да разглеждаш Годишен отчет, който е довел до подобряване на качеството на атмосферния въздух, при положение, че на всеки три месеца се разглеждат междинни отчети и дебатът по тази тема е непрекъснат, е чист популизъм от страна на ПП-ДБ-СС, пишат още от ГЕРБ. 

Очакваме от колегите от „Промяната“ да внесат доклад с предложения за нови и надграждащи мерки, които да спомогнат тези резултати да се задържат. Още повече изискванията на Европейската комисия и Световната здравна организация непрекъснато се завишават и постигнатите резултати не бива да ни успокояват, заявяват още от ГЕРБ-СДС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

4

AlexT

16.04 2024 в 14:52

3. Печенето на кебапчета ли е най- важната дейност на Общината ???
Колко тарикате ,Георгиев ли беше, ГЕРБ фактора в Общината , с разрешение дадено 2 седмици преди местните избори ??

-1395

3

AlexT

16.04 2024 в 14:50

Няма сила, която да спре това ! Величието на архитекти и отдели в район ‘’Красно село’’ и Столична община / наистина 2 седмици преди местните избори започна всичко /,е непоколебимо, неоспорвано и стабилно, бетонно !
Улица ‘’Яков Крайков ‘’..
На 5 метра от двора на Детска градина , на 10 метра от друга детска площадка, на 20 метра от прозорците на блокове, пуши, бълва дим, една кебапчийница!? Сменено предназначение на магазин- вече пече всичко- с лой или без лой, гърдички, пържоли и т.н..Минаваш и кепенците са пуснати,/около 11 часа преди обед /, но димът си излиза, мирише и номерът е да се чудиш от къде е ?? Селски номера – затворено, но ‘тайно се пече – демек не сме ние замърсяващите въздуха в центъра на София / не стигат колите , но и трябва допълнителна ‘’грижа’’- за въздуха ! Разбира се, има пет кюнеца- които били инсталация за ‘’пречистване ‘ на дима ,но димът не се дава !

-1395

2

AlexT

16.04 2024 в 14:49

2.Парадоксът е, че въздухът на булеварда ‘’Свети Георги Софийски’’ /срещу Военна болница /,е по-чист , от този отзад- при градините, когато не се печат кебапчетата.. !!
Това е положението..Интересът на един кебапчия, за миналото герберско управление/ фандъчка / , е по-важен и от детската градина/ родителите на децата си мислят, че децата им не гълтат дим, докато са на работа / , ,хората живеещи там и т.н...,,
Като минавам, даже, миризмата –пушекът ‘’плува’’ и на 50-100 метра-към входа на Военна болница ..
Алооо,архитектите, ‘’новите’ кметчета- на район ‘’Красно село’’ и Стлична община – колко ни струва това удоволствие, този ‘’подарък’’ от ГЕРБ - да има дим, пушек и миризми ,дори в събота !! Колко ? 100-200-300 кебапчета, 50мазни гърдички, пържоли- 20-30-100 ?? Колко , струва производството на пушек равен на 5-10-15 скапани двигатели на леки коли допълнително ??
Печенето на кебапчета ли е най- важната дейност на Общината ???
Колко тарикате ,Георгиев ли беше, ГЕРБ фактора в

1855

1

Чосър

16.04 2024 в 11:35

Мили "съседи" от ГЕРБ, моля не ни замеряйте с безсмислени стъкмистики -- все пак ние го дишаме този въздух и знам, че не'стаа.. На вас мястото ви е в затвора..

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки