Томислав Дончев: Отново са възможни разговори с ПП-ДБ след изборите

OFFNews 28 март 2024 в 18:51 2759 4

Снимка БГНЕС/РАЛИЦА БЕЛЧЕВА

Томислав Дончев

Не е изключено след изборите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отново да седнат на масата на преговорите. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ в ефира на "Още от деня" по БНТ. 

"Възможно е да водим разговори отново, но трябва да минем през избори с надеждата подходът  да е много по-балансиран и партньорски", каза той. 

Според Дончев държавният глава е натрупал достатъчно опит със съставянето на служебни правителства и този път отново ще се справи. 

"Надявам се да няма нито хаос, нито криза. Президентът има достатъчно дълъг списък, от който да избере служебен премиер", заяви Дончев.

По думите му председателят на НС Росен Желязков не трябва да бъде служебен премиер, защото ГЕРБ ще бъде обвинена в манипулация на вота и непрекъснато ще има коментари, че партията владее служебното правителство.

Дончев изрази съгласие с управителя на БНБ Димитър Радев, че "няма да бъде далновидно БНБ да се въвлече в политическия процес" при положение, че България се готви да влезе в еврозоната.

"Урокът е, че Конституция не се променя за 2 или 3 месеца, защото това са текстове, които трябва да действат десетилетия наред. Да видим как текстовете ще сработят".

Зам.-председателят на ГЕРБ каза още, че не знае за разговори между Бойко Борисов и Асен Василев за съвместно служебно правителство. По думите му преговорите през последните седмици са се свели до темата какви хора да бъдат назначени в регулаторите и службите.

На въпроса страхуват ли се ГЕРБ да изгубят позиции във властта, Томислав Дончев отговори, че биха имали правото да се страхуват "защото политическата формация ПП е известна с уклона си към политическо насилие - преди две години арестуваха лидера на опозицията".

"Но разговорът е друг. Съгласен съм да започнем дискусия да направим реформа на службите, но този разговор не ми изглежда така, а ми изглежда "наши хора да станат началник, заместник началник". На нас не ни отива да се изкарваме тънкообидни госпожици, но ще цитирам класици като премиера Денков - "Така не се прави", коментира Дончев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

4

Човека

28.03 2024 в 23:42

И защо са ви тия избори тогава? Да ви...
За да пробвате някои нови шмекерии и комбинации по махалите и секциите с дпс? Да вдигнете половин процент и пак да олайнявате абсолютно всичко следващите 10 месеца, до другите избори.

1236

3

БотоксПутю

28.03 2024 в 20:35

Мнението на този некадърен калинчо е много важно?

9347

2

Анализи

28.03 2024 в 20:17

Дончев вие сте шизофреници. Признайте си, че зарадибоко хвърлихте България в криза.

17439

1

мнение от IP

28.03 2024 в 19:03

Сутринта по телевизора Деница Сачева се оплака от насилие от ПП-ДБ. Сега Дончев се оплаква от насилие. Борисов се оплака, че не смее да иде на среща с лидерите, защото са много, а той е един. Много страшни тия хора, бе...

 
X

Да помогнем на украинските деца!