Григор Димитров излиза срещу Соуса днес

OFFNews 03 септември 2016 в 09:05 10191 0

Снимка Архив

Григор Димитров играе днес в двубоя от третия кръг на турнира от Големия шлем срещу Жоао Соуса от Португалия.

Двубоят на 22-ия в схемата българин е разпределен на корт №17 във "Флашинг Медоус". Мачът е втори в програмата, която започва в 18:00 наше време. 

Двамата са се срещали само два пъти до момента, но и двата им мача са доставяли истинско удоволствие на почитателите на оспорвания тенис. Балансът между Димитров и Соуса е 1:1, припомня бТВ. За първи път българинът и португалецът се срещат преди три години отново в Ню Йорк. Срещата от първия кръг, в която Димитров е считан за фаворит, след пет сета игра, краен победител с 3:6, 6:3, 6:4, 5:7, 6:2 е португалецът.

Родният тенисист изравни баланса в срещите миналата година. Той постигна обрат срещу съперника си и се наложи с 2:6, 6:3, 6:4 на осминафиналите на турнира в Куала Лумпур.

В момента Соуса е 36-ти в световната ранглиста. Най-доброто представяне на португалеца на Откритото първенство на САЩ е през 2014 г., когато на 1/16-финал губи от Новак Джокович.

Григор Димитров също записва най-доброто си постижение на турнира през същата година. Той играе 1/8-финал, където губи от Гаел Монфис. При успех в следващия си мач, българинът ще изравни това класиране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews