Хилъри Клинтън отново ще се пробва за президент, твърди бивш неин съветник

Симона Костадинова 13 ноември 2018 в 17:46 3793 2

"Не обръщайте внимание на уверенията ѝ, че няма да се кандидатира. Хилъри знае, че и съпругът ѝ Бил, и Обама заявиха, че няма да се кандидатира, докато не го направиха", написа Марк Пен, бивш съветник на Бил и Хилъри Клинтън, в американското издание The Wall Street Journal.

Според статията Клинтън още веднъж ще се състезава за номинацията на Демократите за президент, като за целта ще се ребрандира като прогресивист, връщайки се към корените си отпреди десетилетия:

"Пригответе се за Хилъри 4.0. Клинтън се подготвя за този момент повече от 30 години, като новата й версия ще затвори кръга и ще я върне към имиджа й от 1994 г. - икона на прогресивизма, подкрепяща универсално здравеопазване. Вярна на репутацията си, Клинтън не би се отказала, докато още има надежда. Тя няма да остави нещо малко като две смайващи загуби да я спрат по пътя ѝ към Белия дом."

Статията е написана от Марк Пен, който съветвал Бил и Хилъри Клинтън в периода 1995-2008, и Андрю Стайн - бивш председател на местната управа на Ню Йорк. 

"Клинтън има 75% одобрение сред Демократите, незавършена мисия да стане първата жена президент, и лична вендета срещу Тръмп, чиито фенове я унижиха публично с виковете си "Заключете я!" Всичко това трябва да бъде отмъстено", пишат още двамата автори. 

Пен и Стайн предричат, че новото поколение Демократи ще се разгневи на Клинтън, че продължава да им краде момента. Според тях обаче те не заслужават шанс така или иначе, тъй като са се показали като пълни аматьори в битката си срещу номинацията за върховен съдия на Брет Кавано. 

Статията идва дни след като Клинтън даде интервю на журналистката Кара Суишър, в което отрече, че ще се кандидатира отново, но това прозвуча по-скоро уклончиво:

"Бих искала да съм президент. Когато през януари 2021 г. влезе (надявам се) Демократ в Белия Дом, ще има много работа за вършене. Объркахме всички по света, най-вече себе си. Объркахме приятелите си и враговете си. Те нямат представа за какво се бори САЩ в момента, какво бихме направили, какво мислим за важно. Работата за вършене би ми била много позната, като човек, който е бил в Сената 8 години, както и дипломат в Държавния департамент - просто ще е много трудоемко", сподели пред Суишър Клинтън. 

Малко след като мнението на Пен и Стайн беше публикувано обаче, в CNN излезе статия, която определи идеята като много лоша. Според тях нищо не се е променило от загубата на Хилъри от Тръмп досега, а според проучвания на Галъп одобрението ѝ сред гласоподавателите дори е паднало на 36%, което е със 7 на сто по-малко от това в периода точно преди президентските избори през 2016 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

2

SC

14.11 2018 в 10:44

Няма шанс. Всички видяха как изрита от пътя си единствения кандидат, който можеше да пребори Тръмп, само и само за да се докопа до поста. На всичко отгоре, след загубата си, отказа да излезе пред своите поддръжници и да поговори с тях. Такова грубо поведение едва ли ще бъде забравено.

11671

1

безпартийна

13.11 2018 в 19:20

Надявам се, че демократите все още имат разум и ще спрат помислите на Хилари за Белия дом. Ако, разбира се, всичко това не е фейк.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков