Израел прехвана нов дрон тази нощ, изпратен от Йемен

OFFNews 15 април 2024 в 07:24 2688 0

Ейлат

Снимка Pixabay

Град Ейлат

Израелските Сили за отбрана са прехванали безпилотен летателен апарат в близост до израелския пристанищен град на Червено море Ейлат, предаде Ройтерс, като се позовава на британската компания за морска сигурност "Амбри". Дронът е бил изпратен от територията на Йемен. 

От "Амбри" са съобщили още, че вчера се отчетени необичайно високи нива на засичане на обекти в обсега на радарната система (Автоматична система за идентификация) до крайбрежието на Ейлат и съседното йорданско пристанище на Акаба, уточнява БТА. 

"Чрез системата за прововъздушна отбрана "Си Доум" бойният ракетен кораб "Саар 6" успешно прехвана безпилотен летателен апарат, който приближи израелското въздушно пространство от югоизток", гласи публикация на израелските сили за отбрана в социалната платформа "Екс".

"Си Доум" е морската версия на израелската система за ПВО "Железен купол" ("Айрън доум"). За първи път в историята тя бе вкарана в действие във вторник, когато прехвана изпратен от Йемен дрон също над Ейлат, припомня Ройтерс. 

Ейлат често става мишена на изстрелвани ракети и дронове от страна на подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути, които демонстрират своята солидарност с воюващата с Израел в ивицата Газа радикална палестинска групировка "Хамас". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки