Фестивалът ''Семе българско'' събира средства за двойки с репродуктивни проблеми

OFFNews 16 април 2024 в 11:29 696 0

инвитро

Снимка Getty Images

Инвитро

За десета поредна година националният фестивал „Семе българско” осигурява възможност за набиране на средства за подпомагане на семейни двойки с репродуктивни проблеми, заявили пред Община Севлиево нужда от подкрепа. Това съобщават организаторите на събитието.

Организаторите на инициативата – Фондация „ОТ БГ” и Община Севлиево, посочват, че в града вече са родени две бебета, чиито родители са подпомогнати със средствата, събрани по време на предишни издания на фестивала, и категорично заявяват, че ще продължат да подкрепят благородната кауза.

В партньорство с фондация „Искам бебе” отново ще бъде организиран благотворителен базар с изделия, изработени от деца от местните детски градини на тема „От семенце до плод“ и от родители на деца, заченати чрез инвитро процедури. Техните, вдъхновени от доброто произведения – картини, колажи, постери и др., ще бъдат предложени за продажба наред с изделия, дарени за каузата от приятели на фондация „Искам бебе” от цялата страна.

Подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми от Севлиево ще окажат и всички посетители, закупили билети за традиционната фестивална томбола. Цената им е символична - два лева, а приходите от продажбата на „късметчетата” ще бъдат дарени за каузата. Атрактивните награди за томболата са осигурени от организаторите на фестивала, от участниците във Фермерския пазар „ОТ БГ“ и от техни партньори. Томболата ще бъде теглена в неделя на фестивалната сцената от 16:00 ч. По време на двата фестивални дни представители на фондация „Искам бебе” ще бъдат на разположение на всеки, който има нужда от допълнителна информация и консултация по темата, посочват организаторите.

Десетият национален фестивал „Семе българско“ ще се състои в парк „Казармите“ в Севлиево на 27 и 28 април. Организаторите определят събитието като „пазител на българските занаяти, храни и семена“. Тазгодишното издание си е поставило за цел да събере на едно място духа, бита и традициите, запазили и до днес българската родова памет. Във фестивала по традиция участват организации, фирми и асоциации от секторите селско стопанство, екология и биопроизводството. Присъединяват се и представители на селскостопански институти, земеделски кооперации, разсадници, билкари, както и лесовъди, цветари, местни производители на билки, вино, хляб и други храни, носещи характерните български вкусове.

Капанският ансамбъл, акордионистката Вероника Тодорова и певицата Петя Панева ще са гост-изпълнителите на юбилейното Десето издание на фестивал „Семе българско“ в Севлиево.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки